2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

80 ezer migráns torlódott fel Magyarországtól délre

Majdnem nyolcvanezer migráns várja a Balkánon, hogy bejuthasson az Európai Unió területére Magyarországon keresztül. Az illegális bevándorlók azért juthattak el Görögországba, mert már nem működik megfelelően a török határvédelem.

Közben hazánkat még mindig arra akarják kényszeríteni, hogy fogadja el a kötelező betelepítési kvótákat.

- Egyre több migráns érkezik Görögországba Törökország felől a zöldhatáron – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György az M1 Híradójában.

A török parti őrség csak az elmúlt 24 órában, több mint 200 illegális migránst fogott el. Bakondi szerint az ankarai vezetés már nem teljesíti olyan magabiztossággal az illegális bevándorlással kapcsolatos kötelezettségeit, mint korábban.

Az Európai Unió új bevándorlási rendszert akar elfogadtatni - mondta Bakondi György

A főtanácsadó azt is mondta, hogy az unió nem tanult a 2015-ös eseményekből, és ahelyett, hogy megerősítette volna a külső határait, továbbra is a befogadást erőlteti.

- Mind a mai napig azon mesterkedik, azon töpreng és azon dolgozik, hogy egyrészt hogyan tudná rákényszeríteni például Magyarországot arra, hogy álljon be a sorba és fogadjon be migránsokat, másrészről pedig arra, hogy hogyan lehetne még ebben a parlamenti ciklusban egy visszafordíthatatlan folyamatot elindítva az új bevándorlási rendszert elfogadni – tette hozzá Bakondi György.

Bors

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató