2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Amiről nem szólnak a hírek... Összecsapások törtek ki Görögországban bevándorlók és a helyiek között

Az elmúlt napokban elszabadult a pokol a helléneknél.

A korábban szebb időket megélt Görögországban "valakik, valamiért" úgy döntöttek, hogy a szigetekről és a szárazföldi menekülttáborokból szélnek eresztik a migránsokat. A görögök saját kezükbe vették a sorsukat és elkezdték megvédeni a tulajdonjaikat.

A török határhoz közel fekvő Leszbosz szigetén Mitilini-n már össze is csaptak a helyiek és a bevándorlók. Szerdán a migránsok kijöhettek a számukra fenntartott táborból és elfoglalták a város központját. A helyiek válaszul önvédelmi csoportokat alkottak, a média jelentések szerint szélsőjobboldali szervezetek léptek fel az idegenek ellen. Vasárnap este már komoly helyi alakulatok kezdték fenyegetni a többségében afgánokból álló menekülteket, majd zavargások törtek ki.

Mindez este 8 órakor kezdődött egy görög ünnepség alkalmával tartott eseményen mintegy 200 ember gyűlt össze. A rendezvény végén együtt maradtak a görögök és követelték az idegenek evakuálását. 22 óra körül jelentek meg a radikálisok, média jelentések szerint szélsőjobboldali szervezet tagjai, valószínűleg az Arany Hajnal párt szimpatizánsai, akik konfrontálódtak a rendőrökkel.

Repültek az üvegpalackok, kövek és a pirotechnikai eszközök, az ádáz harcok kb. 10 percig tartottak, majd a rohamrendőröknek sikerült megfékezni a feldühödött hazafiakat.

Éjjel már az egész főtér csatatérré alakult át, a rendőröknek sikerült szétválasztaniuk a feleket.

Az összecsapásokban többen megsérültek, tucatnyi migránst szállítottak kórházba.

 

Információink szerint az észak-görögországi Thessaloniki városába is beértek a kontinenshódítók és a centrumban kezdtek el sátrakat verni. Félő, hogy a több helyszínen is kitörnek a zavargások a migránsok és a feldühödött helyiek között, akik védik majd a tulajdonjaikat.

                 

Arról nem beszélve, hogy a bevándorlók elkezdenek észak felé indulni, ami azt jelenti, hogy Magyarország újra célponttá válhat...

Forrás: kolakas.blogspot és xryshaygh.com nyomán Bede Zsolt

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató