Vadhajtások

Morvai vadban: ideje lenne a magyargyűlöletet is betiltani az EU-ban

Szinte nincs olyan napirendi pont az Európai Parlament ülésein, aminek kapcsán – képletesen – “bele ne rúgnának” Magyarországba és/vagy Lengyelországba – írta Morvai Krisztina közleményében. Az Európai Parlament Független Képviselője szerint a homofóbia, a transzfóbia, a xenofóbia mellett ideje lenne a “hungarofóbiát”, azaz a magyargyűlöletet is betiltani az EU-ban.

Szinte nincs olyan napirendi pont az Európai Parlament ülésein, aminek kapcsán – képletesen – “bele ne rúgnának” Magyarországba és/vagy Lengyelországba. “Ön szerint melyik a nagyobb jogsértés? Közel 800 ember véresre verése a rendőrség által (Katalóniában) vagy a külföldről támogatott civil szervezetek szabályozása (Magyarországon)?”

– kérdezte Morvai Krisztina Vera Jourova emberi jogokért felelős biztost, aki szokás szerint a magyarországi jogsértéseket tartotta kiemelendőnek beszédében.

A homofóbia, a transzfóbia, a xenofóbia mellett ideje lenne a “hungarofóbiát”, azaz a magyargyűlöletet is betiltani az EU-ban!”

– emelte ki a képviselőnő, aki szerint Az alapjogok helyzetéről szóló EP vita és jelentés megdöbbentő hiányossága volt – egyebek mellett -, hogy az európai polgárok sérelmére elkövetett terrorcselekményekről még csak szó sem esett, holott ezek meglehetősen mélyen és drámaian érintik a polgárok alapjogait. Morvai Krisztina feltett kérdésére Vera Jourova jogérvényesülésért felelős biztos nem válaszolt.

A minden normálisan gondolkodó európai polgár számára “sokkoló alapjogi jelentés” (amely elvileg a 2016-os évről szól, de szóbeli vitájában a ’17-es és ’18-as évet is érintették) itt olvasható magyar nyelven, elfogadott és végleges formájában.

Forrás: MTI, pestisracok.hu