2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Párizsban a munka ünnepe? Anarchista csőcselék fel is gyújtotta a várost

Úgy tűnik, a haladó Nyugatot is érzékenyen érintette május első napja, az anarchista európai polgároknak a mai nap is remek alkalmat adott arra, hogy kivonuljanak az utcára, és miközben elmondják a véleményüket, le is romboljanak egy várost. Itt az elmaradt keleten legfeljebb az MSZP rendezvényéről ittasan elbotorkálók teszik ezt egyedül (sikertelenül), miután megpróbálták megverni a PestiSrácok.hu stábját. Párizsban a munka ünnepét a rohamrendőröknek kellett munkával ünnepelni, miután a mai felvonulásból rejtélyes oknál fogva egy kisebb polgárháború lett, ugyanis egy 1200 fős “brigád” autókat gyújtogatott és kirakatokat tört be. Közben a németországi Erfurtban csaptak össze a migránsok ellen tüntető jobboldaliak a rohamrendőrökkel, akiknek a migránssimogató liberálisok is besegítettek.
Május elseje a fejlett nyugaton is fontos ünnep, a sör mellett mindig van alkalom lerombolni egy várost, ha az embernek valami bánata van. Ma úgy tűnik Párizs került célkeresztbe, ahol a szólásszabadság jegyében 1200 maszkos, kapucnis demonstráló úgy döntött, hogy autókat gyújt fel, betör néhány kirakatot és összecsap a rohamrendőrökkel, akiknek nem maradt más választásuk, mint vízágyút és füstgránátot bevetni, hogy mentsék, ami még menthető. 
A francia “balhé” a Bastille-nál kezdődött ma, mikor egy csoport benzines bombát dobott egy McDonald’s-ba, ezután következett a már korábban említett gyújtogatás. A kiábrándultság oka valószínűleg az, hogy Emmanuel Macron éppen munkahelyekkel kapcsolatos reformokat sürget az országban, ez pedig nem tetszik azoknak az anarchista, migránspárti, szélsőbaloldali aktivistáknak, akik az elmúlt hetekben rendszeres kivették a részüket a kormányellenes tüntetésekből, amelyeknek következtében elképesztő erőszakhullám söpört végig. A Magyar Idők korábban megírta, hogy bizonyos elemzők szerint a baloldal most az utcán teszteli, hogy képes-e egységes mozgalommá szervezni a kormányellenes csoportokat, és valószínűleg éppen most is ezt láthatjuk. A harcok jelen pillanatban is zajlanak Párizs utcáin.

MÁSHOL IS VOLTAK DEMONSTRÁCIÓK

Mindeközben Németországban is zajlottak demonstrációk. Erfurtban a Die Rechte nevű jobboldali párt szimpatizánsai vonultak utcára, hogy szót emeljenek a növekvő migrációs nyomással kapcsoltban. A véleménynyilvánítás itt is intenzívre sikerült, a rendőrök pedig azonos erővel válaszoltak rá, majd megérkeztek a szélsőbaloldali migránssimogatók is, akik “a rasszistákat nem látjuk szívesen” táblákkal vonultak csatába. Berlinben körülbelül 4000 ember tüntetett a munkások jogai mellett. A Daily Mail beszámolója szerint az egyik demonstráló azt mondta:
Ebben az országban több gazdag és még annál is több gazdagabb ember van, mint ezelőtt bármikor, miközben a munka és a munkakörülmények egyre rosszabbak. 
Németországban ma állítólag közel félmillió ember vett részt 500 különböző eseményen, miközben például Ausztriában mindössze 1200-an tiltakoztak a kormány megszorítási törekvései miatt. Budapestnek mindeközben csak a virsli és a sör jutott, és csak néhányan gondolták annyira komolyan a napot, hogy az MSZP rendezvényén megittasulva a hátsójukat mutogassák a PestiSrácok.hu stábjának, akiket előtte meg is akartak verni. Az, hogy a két városban zajló események nincsenek balanszban nyilván az lehet az oka, hogy a mi anarchistáink szerint az Orbán-kormány elnyomja a véleménynyilvánítást, míg ezt a franciáknál nem teszik meg. Nem lenne meglepő egyébként, ha néhányan valóban erre a következtetésre jutnának…Forrás: Sputnik, RT, Daily Mail; Vezető kép: Francois Moripestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató