Vadhajtások

Novák Elődöt ismét megfúrta a Jobbik – Le is mond a jelöltségről

Visszaléptem az alelnökjelöltségtől, miután ismét habonyi módszereket folytatva kampányolnak ellenünk a Jobbikon belüli riválisok, és nem szeretném, ha ezek a hazug vádak gyengítenék a Toroczkai-Dúró vezetőpáros megválasztását, amit az egyedüli lehetőségnek tartok a Jobbik egységének megőrzésére, hitelességének visszaszerzésére és a párt megerősödésére. Az ő győzelmük fontosabb az én megválasztásomnál.

2010-ben a Fidesz, főleg az álláshalmozó Kósa Lajos támadott minket azzal, hogy házaspárként mindketten képviselők lettünk Dórival (Lázár János egyszer egy ezt kizáró törvénymódosítást is felvetett velünk szemben), most ezt a lejárt lemezt vették elő suttogó propagandával a párton belül azok, akik minden változást meg akarnak akadályozni a Jobbik életében. Bár a rendszerváltás óta mindig volt férj-feleség tagja az Országgyűlésnek (akár egyszerre öt pár is), Orbán Viktor felesége is volt a Fidesz egyéni és listás képviselőjelöltje, az előző ciklusban is voltak testvérek a parlamentben, és ennyi erővel a szeretők, apa-fia és más kapcsolatok is kizárhatók lennének… Vagy ha elválnánk, akkor már nem lenne baj, hogy egy testületben vagyunk? Ne reménykedjenek ebben a mostani, jobbikos támadóink, 10 évnyi házasságunk is csak azt bizonyítja, hogy képesek vagyunk az együttműködésre. Erre a képességre volna szükség a Jobbik vezetésében is, hogy ne kizárások-vétók-kilépések határozzák meg a párt életét. Ezt az együttműködési, csapatjátékosi készségemet fejlesztettem a Honvédségben, illetve az empatikus kompromisszumkészség, ami jellemzően a nők erénye, Dórié is. Női kvóta, párkapcsolati tilalmak és hasonló logikátlan szabályok helyett inkább csak az alkalmasságot kellene nézni!

A pártközpont telefonos „tájékoztatásaival” ellentétben Dóri nem az én „emberem”, nem én irányítom őt, hanem autonóm lényként a maga útját járja. Vannak dolgok, amiket másképpen lát, mint én. Toroczkai Lászlóval is inkább kiegészítik egymást. Aki már dolgozott Dórival, az tudja, hogy milyen innovatív, mennyi saját ötlete van. Nem ő a báb…

Bár nemtelennek tartom ezeket a rólunk terjesztett vádakat, hivatalosan is visszaléptem a Jobbik egysége és békéje érdekében. De ugyanezért kéne azoknak is legalább hátrébb lépniük, akik az elmúlt években irányították a pártot, s akik lényegében ugyanezt folytatnák, még ha a kongresszuson a küldötteket nekik tetsző szöveggel ámítják is, közhelyes reformígéretekkel. De a mostani pártvezetés már megmutathatta stratégiáját, ami a törzstáborunk jelentős részének elvesztésével járt.

Köszönöm a személyemet jelölő, eddig megszavazott alapszervezeti ajánlásokat, annak fontos üzenetértéke is lehet az útkereső kongresszusunk számára, de a jelölési időszak hátralévő részére azt javaslom, hogy másokat szavazzanak meg. Ezt tanácsolom saját alapszervezetemnek is, mely engem a két héttel ezelőtti kongresszusra küldötté választott, s most még nem tartotta meg jelölő taggyűlését.

A következő években egyszerű Jobbik-tagként szeretném segíteni közösségünk munkáját, illetve egyetemi tanulmányaim folytatása mellett főállású apaként és tartalékos honvédként szolgálom tovább hazánkat.

“Uram, tudd meg, hogy nem akarok élni,

Csak magyar földön és csak magyarul;

Ha bűn, hogy lelket nem tudok cserélni,

Jobb is, ha szárnyam már most porba hull”

(Sajó Sándor)

Novák Előd Facebook bejegyzése