Vadhajtások

Kitüntették Angela Merkelt a szíriai menekültek befogadásáért

A ferences szerzetesrend Béke lámpását vehette át Assisiben Angela Merkel. A német kancellárt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a díjjal – írja a 888.hu

A portál szerint ezt a díjat olyanok kapják, akik elkötelezik magukat a népek közötti békés együttélés elősegítésére. Enzo Fortunato, az Európa védőszentjéről, Assisi Szent Ferencről elnevezett bazilika sajtóosztályának vezetője szerint Merkelt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a Béke lámpása-díjjal.

A békéhez és kiengesztelődéshez vezető út többnyire csak nagy erőfeszítéssel és kitartással járható. Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy jól meg van világítva előttünk. Ha így volna, az emberek talán nem tévednének folyton-folyvást le róla

– mondta Merkel, miután átvette a díjat.

A díjátadáson többek közt a díj előző, 2016-os kitüntetettje, a Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos kolumbiai elnök, valamint az ügyvezető olasz miniszterelnök, Paolo Gentiloni, és az Európai Bizottság volt elnöke, Romano Prodi is jelen volt.

A 888.hu egyúttal emlékeztet: mindeközben szombat éjjel egy férfi egy embert halálra késelt, négyet pedig megsebesített Párizs központjában, az Opera és a Bastille közelében, miközben azt kiabálta: „Allah Akbar”. A huszonegy éves férfiről később kiderült, hogy Oroszországban, Csecsenföldön született.

Pestisracok.hu nyomán