2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Fodor Gabrielláék nem tudták eldönteni, kinek szurkoljanak a Jobbik-tisztújítón

A Magyar Liberális Párt annak tisztázását várja a többi demokratikus ellenzéki párttól, hogy kötöttek-e paktumot a Jobbikkal azért, hogy az ne indítson jelölteket a fővárosi időközi választásokon.

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok elnökhelyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón örömét fejezte ki amiatt, hogy az V. és a VIII. kerületben tartandó időközi választáson a Jobbik nem indít jelöltet.

Hozzátette: a Liberálisok nagyon szeretnék, ha az ellenzéki demokrata pártok biztosítanák arról őket, hogy a döntés mögött semmiféle paktum, megállapodás nincs, amely a Jobbikot bármiféle közéleti pozíció közelébe segítené.

Közölte, remélik, a vidéki időközi választásokon nem lesz olyan, hogy az ellenzéki demokrata erők nem indítanak jelöltet a Jobbikkal szemben a fővárosi választásokért cserébe.

Sermer Ádám azt mondta, a Liberálisok a Jobbik néppártosodási folyamatát továbbra is hazugságnak tartják.

Indoklásként elmondta, a "szélsőséges" Toroczkai Lászlót egy olyan elnökjelölt, Sneider Tamás győzte le, aki "korábban szkinhedvezér volt, ennek ellenére papíron a néppártosodás folyamatát viszi tovább".

Az elnökhelyettes kérdésre megfelelő jelöltnek tartotta Győri Péter közgazdászt, szociálpolitikust, aki a civilek és az ellenzék pártok – köztük a Liberálisok – támogatásával indul a júliusi józsefvárosi polgármester-választáson. Elmondta, azt is, arról még nincs megállapodás az ellenzéki pártok között, hogy valamennyien támogatják-e az V. kerületi időközi önkormányzati képviselőválasztáson induló Szabadai Viktort, a Liberálisok fővárosi választmányának elnökét.

A Jobbik szerdán jelentette be, hogy pénzügyi okok miatt nem indít saját jelölteket a Budapest V. és VIII. kerületi időközi önkormányzati választáson.

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató