Vadhajtások

Zsebike felhagy a forradalom szervezésével és visszavonul

Az ország sokáig csak Zsebiként ismerte, szülei, Rékasi Károly és Détár Enikő ugyanis állandóan így hivatkoztak rá. Aztán Rékasi Zsigmond végül saját nevén és tettei révén is ismert lett, miután egy tüntetésen nekifeszült a rendőrsorfalnak, majd beállt kormánykritikus szónoknak – írja a 24.hu

Ezen minden egészséges ember most hangosan felröhögött. Nekifeszülhet ez maximum a Facebooknak amin csodálatosan kibebaszott Magyarországozott. De lássuk tovább mihez is kezd Zsebike. Nem, nem hokizni fog, hogy picit a pattanásai kifakadjanak.

A Story magazin azonban azt írja, ezzel az egésszel most felhagy, de nem azért, mert az egyik tüntetés másnapján apja ment érte a rendőrségre.

A 16 éves Rékasi Zsigmond úgy döntött, mostantól inkább a slam poetryre koncentrál:

Pár hete a párommal eltöltöttünk egy hetet Londonban a rokonainál. Amikor leszálltunk a buszról, közel sem az elit negyedbe csöppentünk. Kiderült, hogy az ott élők valamilyen úton-módon mind bevándorlók. Sokat beszélgettünk velük, mindannyiuk célja, álma az volt, hogy dolgozzanak, pénzt keressenek. Mivel befogadóan kezelik őket, velünk ők is így bántak. Hihetetlen élmény volt. Amikor hazaértem, rádöbbentem, belőlem kihalt mindenféle gyűlöletem amit bárkivel szemben eddig tápláltam. Ezentúl is érdekelnek a társadalmi kérdések, de a tüntetések helyett költészetemmel, a slam poetry műfajával szeretnék foglalkozni.

 

Jól van Zsebi, ügyes voltál. Kapsz egy kekszet.

24.hu nyomán