2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Hihetetlen! Óriási román zászló a Hősök terén

Érthetetlen… Velünk mindent meg lehet csinálni? Mindent is. Az egyik román tévé akciójának keretében óriási román zászlót húztak Budapesten a Hősök terén.

Az ember csak kapkodja a levegőt… A Kolozsvári TV "Szervusz Európa" fedőnevű akciójáról van szó, amelynek keretében a csatorna olyan fővárosokból jelentkezik be, amelyben román emlékek vannak.

Tudom, sokaknak már ez is fáj. Nekem sem tetszik – nagyon nem. De az ember nem ítélkezik, csak fortyog magában, hogy mire fel egy ilyen kezdeményezés és miért éppen a Hősök tere, meg amúgy is… Ennél azonban van egy sokkal felháborítóbb tény az egészben.

Mi lenne, ha elmennénk Bukarestbe és ott egy központi téren kifeszítenénk egy magyar nemzeti zászlót? Mondom: vélhetően nem kapnánk rá engedélyt, de ha hozzájárulás hiányában megtennénk, akkor elvinnének a rendőrök. Romániában komoly szabályozása van a zászlók kihelyezésének. A nyilvánvaló kisebbségi komplexusból fakadó szabályozás értelmében más országok zászlóit csak a románnal együtt lehet kihelyezni. Így volt ez például idén március 15-én is, amikor Székelyföldön az ünnep előtt magyar zászlókat raktak ki.

Akkor ment a hiszti. Nem olyan rég persze – éppen Kolozsváron – hallgattak, mint kutyagumi az aljnövényzetben, amikor magyar feliratokat tüntettek el történelmi fotókról.

A jelenlegi kormány keményen képviseli az elszakított területeken élő magyarok érdekeit. De most valami hiba csúszhatott a rendszerbe. Így kerülhetett egy román zászló a Hősök terére. Mindenesetre jellemző az egészre, hogy a tévét nézve az agyérsebészeknek sikerült fejjel lefelé kihúzni a zászlót. Persze így sem valami szép…

 

ezatuti.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató