Vadhajtások

Hurrá! Afrikából a magyar parlamentbe

Szegény zuglóiak eddig reménykedhettek, hogy Karácsony inkább a parlamentben üldögél a jövőben, és lemond a kerületi polgármesterségről (a két posztot az összeférhetetlenségi törvény miatt nem lehet párhuzamosan betölteni). De nem! Ő marad a kerületben és a listás helyét átadja Kocsis-Cake Olivio-nak. 

Utóbbi 99. volt az MSZP-PM közös listán, amelyről 12 képviselő jutott be a parlamentbe április 8-án. Közülük Karácsony mellett Tordai Bence jutott ebben a formában mandátumhoz, ő amúgy 11. helyre került a listán. Utána a 19., a 33., a 44., az 55., a 66., a 77., a 88. és a 99. hely is a Párbeszédé volt, vagyis Karácsony helyére Kocsis-Cake Olivio-t megelőzve heten is ácsingózhattak.

Mondjuk minden bizonnyal Kocsis-Cake Olivio a legalkalmasabb ember a Párbeszéd politikusai közül arra, hogy az emberek érdekeit képviselje a parlamentben. Azt mondjuk nehéz megmagyarázni, hogy ennek ellenére miért került csak a 99. helyre – legyünk őszinték, ez már csak a lista feltöltése miatt volt fontos. Mert, ha olyan nagyon kiváló jelöltnek gondolták, akkor miért nem tették előrébb? Ha csak annyit érnek a kvalitásai, hogy a 99. pozícióba rakták, akkor mit keres majd az országgyűlésben Karácsony helyén?

Amit a Karácsony helyére beültetett afrikai felmenőkkel rendelkező képviselőről röviden tudni kell: Magyarországon született, anyja magyar, apja Afrikából származik. (…) Civilként oktatási, kutatási és a média területén végezte munkáját. Dolgozott a Kurt Lewin Alapítványnak, Soros Alapítványnak, Rádió Cafénak és a Civil Rádiónak is.

Minden rosszindulat nélkül lássuk be, hogy ez nem a politikusi tehetségen dőlt el… Kocsis-Cake Olivio édesapja afrikai és a pártnak kellett egy színes bőrű, afrikai felmenőkkel rendelkező képviselő a parlamentbe, mert ez olyan divatos, píszí, meg miegyéb. Ennyiről van itt szó, és nem többről. Ez egy odabökés a kétharmadnak, meg a 2,8 millió kormánypárti szavazónak.

 

Forrás: ezatuti.blogstar.hu