2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Fordulat: Hazudott saját alapszabályáról a Jobbik – Toroczkai alapíthat platformot

Mégis alapíthat platformot Toroczkai László – derül ki a Jobbik alapszabályzatából, amely jelenleg szabályellenesen nem is elérhető a párt honlapján. Az EchoTV témában készült összefogalójában azt is felidézik, Novák Előd korábbi alelnök egy Facebook-bejegyzésében is arra hívta fel a figyelmet, ő már tíz évvel ezelőtt alapított platformot, ami azóta sem zavar senkit a pártban.
Az EchoTV birtokába jutott alapszabály szerint alapíthat platfotmot a Toroczkai László, hiába is fogalmaz úgy a pártvezetés, hogy a politikus szembemegy a párt által lefektetett alapelvekkel. Bár a Jobbik szabályellenesen nem tünteti fel Alapszabályát saját honlapján, annak nyomtatott változata 7. fejezetének 169. paragrafusa a. pontja úgy fogalmaz:
A Jobbik a magyar társadalom különböző rétegeivel tartandó kapcsolatainak kiépítése és annak folyamatos ápolása céljából jogi személyiséggel nem rendelkező társadalmi szervezeteket létesíthet, és tarthat fenn; jogi személyiséggel nem rendelkező szakmai műhelyeket működtethet.  
Az EchoTV kérdésére a téma kapcsán Gaudi Nagy Tamás, a párt korábbi országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, jogtalan a Jobbik Toroczkai elleni fellépése. Véleménye szerint a kérdésben nagyon egyértelműen fogalmaz az alapszabályzat. A Mi magunkelnevezésű, Toroczkai által létrehozott radikális tagozat létrehozása eszerint nem engedélyköteles, az elnökségnek abban az esetben lenne engedélyezési lehetősége, ha a párt nevét kívánnák használni. Az ügyvéd szerint ráadásul az sem jöhet szóba, hogy Toroczkai a Jobbik választási esélyeit rontaná, hiszen a választás már megtörtént, továbbá az sem áll fenn, hogy tevékenységével sértené a párt jó hírét, hiszen pont ő próbálja azt visszaállítani. Ezért kizárását semmi nem alapozza meg.
Az EchoTV felidézi, nemrégiben Novák Előd volt alelnök közösségi oldalán korábban arról számolt be, hogy tíz évvel ezelőtt ő már alapított platformot a pártban, de ez ellen akkor senkinek nem volt kifogása.
Forrás: EchoTV; Pestisrácok.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató