2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Migránsok vascsővel, Ku-Klux-Klan-felvonulás - Isten hozott Németországban!

Érdekes hírek szállingóznak Németországból, amelyek arról tanúskodnak, hogy a bevándorlásból fakadóan nő a feszültség az országban. A Cottbus csapatának szurkolói Ku-Klux-Klan-maszkokban szaladgáltak a város utcáin, majd a meccsen volt egy kis cigányozás is. Eközben Drezdában összecsaptak a migránsok a rendőrökkel.

A német rendőrség nyomozást indított a hétvégi cottbusi események miatt. A képek tanúsága szerint a szurkolók a rasszista Ku-Klux-Klan maszkjaiban ünnepelték csapatukat.

Az FC Energie Cottbus csapata elhatárolódott az akciótól.

A képen 5-6 szurkoló látható a rasszista csoportra jellemző fehér csuklyában, akik egy feliratot tartanak a kezükben, amelyre ez van írva:

A gonosz felemelkedése."

Nem tudni pontosan, hogy a szurkolók szerint ki a gonosz, de az biztos, hogy az FC Energie Cottbus a Bundesliga negyedosztályából feljutott a harmadosztályba, miután 0–0-s döntetlent játszottak az SC Weiche Flensburg ellen.

Nagyon elszomorít minket a tény, hogy néhány ember a cselekedeteivel elrontja a győzelem felett érzett örömünket és kárt okozott az Energie-szurkolók tízezreinek megítélésében – írta a klub közleményében.

A városban a szélsőjobbos jelképek használata nem új dolog. A migránsok és a helyi lakosok között egy januári eset élezte ki a feszültséget. Ekkor egy szíriai tinédzser késes támadásokat hajtott végre a városban, megsebesítve egy német fiút és egy 18 éves lányt. Az egyik eset után néhány órával öt német férfi megtámadott két "külföldit". Az elszabaduló erőszak miatt Brandenburg tartomány belügyminisztere felfüggesztette számos migráns Cottbusba szállítását.

Ha ez az eset nem szült volna elég kellemetlen sajtóvisszhangot, akkor a hétvégén a stadionbeli cigányozás már megtette a hatását.

Az eset miatt az Energie edzőjének, Claus-Dieter Wollitznak bocsánatot is kellett kérnie, mivel csapata és a szurkolók cigányellenes rigmusokat énekelve ünnepelték a csapat feljutását.

Egyébként mindössze annyi történt, hogy a szurkolók azt ordították az edzőnek, hogy

edző, te cigány!"

Később az edző azzal próbálta elütni a dolgot, hogy a csapata játékosait szintén cigánynak nevezte egy sajtótájékoztatón.

Drezda

Két rendőr és egy biztonsági őr sérült meg Drezdában egy migránsszálláson, amikor a összetűzésbe keveredett a hatóság a bevándorlókkal. A hasonló esetek száma egyre növekszik Németországban.

Mintegy 50 migráns támadt neki a kiérkező rendőröknek, akiket épp azért hívtak ki a migránsszállásra, hogy megfékezzenek egy verekedést. Az eset pénteken történt, de az estet részletező rendőrségi közlemény hétfőn került nyilvánosságra.

A rendőröket azután hívták ki, hogy két grúz migráns összeverekedett és a biztonsági őrök nem tudták szétválasztani őket.

A migránsok a kiérkező rendőrökre csikkeket pöcköltek, majd ezután ütni, rúgni kezdték őket.

Az egyik támadó egy, az ágy vázából kiszedett vascsővel támadt az egyik rendőrre"

– áll a közleményben.

A rendőröknek időben sikerült erősítést kérniük, így végül nem volt halálos kimenetelű az összecsapás. Négy gyanúsítottat őrizetbe vettek, egy 17, egy 20, egy 27 és egy 42 éves grúz származású férfit. Közülük egy embert deportáltak, hármat pedig börtönbe zártak.

Hasonló eset történt korábban Ellwangen városában, ahol 150 migráns rontott neki a rendőröknek, miután egyik 23 éves társukat ki akarták utasítani az országból. A migránsok megrongálták a rendőrautókat és megfenyegették a rendőröket, hogy engedjék el a fiút. A hatóság emberei kénytelenek voltak engedelmeskedni.

A kitoloncolásra ítélt migráns elszökött, a hatóságok néhány nap után elkapták.

888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató