Vadhajtások

“Túl sok a bicikliző fehér férfi az utcákon”

London biciklizésért felelős biztosa szerint túl sok fehér férfi veszi a bátorságot arra, hogy nyilvánosan biciklizzen egy olyan szivárványos városban, mint az egykor nagy Britannia szívében, Londonban. A muszlim polgármester által irányított világvárosban már akcióterv is készült, hogy a fehér férfiak elnyomó látványa végleg eltűnjön a város vérkeringéséből. – írja a pestisrácok.hu

Igen, tudjuk mit gondol: azt, hogy “Na nem, g*ci. Ezt nem hiszem el!” pedig a hír nagyon is valós. Ugyanakkor, felmerül a kérdés, hogy “mi lesz majd 10 év múlva?”. Jó, akkor képzeljük el, ahogy egy évtized múlva be szeretnénk menni egy könyvtárba, de az ajtóra akasztva azt a felhívást találjuk, hogy…

“Tisztelt Olvasó! Felhívjuk figyelmét, hogy könyvtárunkban jelenleg túl sok fehér ember tartózkodik. Ha Ön fehér, kérjük, jöjjön vissza máskor, vagy várjon, amíg be nem toppan egy négus a szavannából.”

Jól hangzik, ugye? De tudunk még ilyen vicces ‘utópiákat’ írogatni. Mondjuk… Tegyük fel, délelőtt 10 óra van egy szép nyári napon, hétvégén. Ön úgy dönt, hogy kimegy egyet sétálni a parkba, de amint kilép a kert vagy lépcsőház kapuján, jön a rendőrség, és lekapcsolja Önt, amiért nem figyelt arra, hogy túl sok fehér ember van az utcájában. Ez egy liberális utópiában valós veszély lehet. Há’ nehogy má’ hat fehér ember legyen kint ugyanabban az utcában, amikor egy fekete vagy arab sincs. Há’ ez rasszizmus, kérem szépen! Náci az utca. Ez ilyen egyszerű.

Feltesszük a kérdést, hogy vajon miért váltanak ki belőlünk a liberálisok olyan érzést, mint amikor kétoldali stroke-ot kapunk. Sőt, mondhatnánk, hogy talán egy agyvérzés is kellemesebb lehet, mint arra válaszolni, hogy ezeket mégis honnan az anyjuk keserviből szopják elő.

Cikkünk legfontosabb tanulsága, hogy mostantól, ha Angliában járunk, jól nézzünk körül, mielőtt kitesszük a lábunkat az utcára, de akkor is, ha betesszük valahova a lábunkat. Egy étterembe sem mehetünk már be úgy, hogy ne fajgyűlölőzzenek le zsigerből, ha csak jómódú fehér emberekkel van teli.

Vadhajtások.hu