2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Z. Kárpát is talált kompromisszumos jelöltet Dúró mandátumára: a Jobbik-elnökséghez hű pártlap főszerkesztője jutott az eszébe

Z. Kárpát Dániel Kálmán Olgánál járt, a fő téma a Jobbik szakadása volt. A balliberálisok és jobbikosok kedvenc televíziós újságírónője a beszélgetés végén rákérdezett arra is: van-e esély rá, hogy Toroczkai László kapja Dúró Dóra mandátumát.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint Sneider Tamás leül tárgyalni Dúróval, de Toroczkai képviselőségét kizárta. Helyette kompromisszumos javaslatként Magvasi Adrián jutott eszébe, mert a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom berkein belül szocializálódott. Aki most történetesen az Alfahírnek, az elnökséghez hű pártlapnak a főszerkesztője, továbbá Vona legbizalmasabb, 5-6 fős tanácsadói körének, a Trösztnek volt tagja, ahol az elmúlt két évben kitalálták az újabb és újabb néppártosodási fordulatokat. E logika alapján bármely valaha Jobbikon belül "szocializálódott" "vadhajtás" is jó javaslat lehetne Sneideréknek.

Magvasi Adrián (j) a HVIM után a nagyon XXI. századi néppárt pártján

A legendás Kálmán Olgának sajnos minden szakmai nagysága és demokráciaféltése ellenére sem jutott eszébe megkérdeznie a pártelnökség igaza mellett teljes mellszélességgel kiálló Z. Kárpáttól, hogy ha a sportszerű és XX. századi küzdelem utáni vereség utáni "lázadozás" vezetett a mostani helyzethez, akkor Gyöngyösi Márton miért azzal kezdte az elnökhelyettesi munkáját, hogy megtorlást helyezett kilátásba az ellenjelöltjének.

Kérdés az is, hogy ha Dúró lemondana, utána valóban az azt megelőző megállapodás szerinti személyt jelölnék-e végül Sneiderék, vagy "a közben megváltozott helyzetre" való tekintettel végül mégis mást. Ha pedig tényleg egy kompromisszumos váltóember kapna mandátumot, vajon nem fogják őt Sneiderék ugyanilyen koncepciós eljárással visszahívni, hogy helyére egy néppártosodási fundamentalistát tegyenek?

(Kuruc.info)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató