2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Simicska Lajos kérésére likvidálták Novák Elődöt

Simicska Lajosnak erőteljes ráhatása volt a Jobbik működösére. Elvitathatatlan a szerepe a Jobbik széthullásában. -Írja az Echotv.hu Nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy kivel állt kapcsolatban, de az szinte bizonyos, az ő kérésére likvidálták Novák Elődöt. Dúró Dóra az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában azt is mondta, még nem döntött mandátuma sorsáról. 
Dúró Dóra úgy véli, nem volt bölcs döntés Toroczkai László kizárása a pártból, miután egy hónapja a tagság mintegy fele támogatta volna elnökké való megválasztását. Ez nem kompromisszum készségre és kiegyezésre való törekvés a jelenlegi vezetés részéről tette hozzá. Vélhetően levélben értesítették Toroczkai Lászlót a döntésről. Ezt követően a Jobbik hivatalosan is bejelentette, hogy kizárták az ásotthalmi polgármestert a pártból. Dúró Dóra nevetségesnek tartja a kizárás indokait, szerinte arról már jóval korábban döntöttek, akkor, amikor platformról még szó sem volt.
Vélhetően levélben értesítették Toroczkai Lászlót a döntésről. Ezt követően a Jobbik hivatalosan is bejelentette, hogy kizárták az ásotthalmi polgármestert a pártból. Dúró Dóra arra a kérdésre, megtartja e mandátumát, úgy reagált, nem szeretné elhamarkodni a döntést, mert nagy nyomás van rajta mindkét oldalról. A platform június 23-ai zászlóbontó gyűlése a saját közéleti szerepét illetően és a platform tekintetében is fontos lesz, ugyanis kiderül, hogy van-e igény a társadalomban egy új politikai szervezetre, amely a nemzeti értékrendet ellenzékben képviseli.  Dúró Dóra arról is beszélt, hogy az ő kizárása sem volt szabályos. A Jobbikban lezajlott értékrendi változás a párt fele számára nem elfogadható. Ezért is csatlakoztak már nagyon sokan a platformhoz fogalmazott. Emellett Toroczkai kizárása is egy kilépési hullámot indított el. Azóta sorra hagyják el a pártot.
Dúró Dóra szerint nem feltétlenül a néppártosodás elképzelése miatt jutott oda a Jobbik, ahol most van. Ugyanakkor a a párt letért arról az útról, az értékrend alapú politizálásról, amiért létrejött. Ebben a Jobbik előző vezetésének felelőssége van. Szerinte elvitathatatlan, hogy Simicska Lajos látványos Jobbik mögé állása is befolyásolta, hogy a párt hova jutott. Dúró Dóra közölte, soha nem hitt Simicska Lajosban, csak elvekben és értékrendben. Nincsenek bizonyítékai arra nézve, hogy Simicska Lajos a párttal tartotta-e a kapcsolatot és ha igen, akkor kivel. Ugyanakkor többen is jelezték, hogy Novák Előd eltávolítása Simicska kérése volt.
Forrás:echotv.hu
Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató