2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gaudi: véget kell vetni a bírói kar nemzetellenes, liberális mételyezésének

A jogállamiságot és a jogbiztonságot is súlyosan veszélyeztetőnek ítéli meg a bírók, ügyvédek „érzékenyítését” ­Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd-jogász, aki szerint az ilyen kurzusokon liberális világnézetű átformálást végeznek szakmai tanácskozás keretébe ágyazva a résztvevőkön, akik lehet, hogy jóhiszeműen vannak jelen ezeken a programokon.

A jogvédő úgy véli: ettől függetlenül jól érzékelhető a kettős mérce a bírói gyakorlatban, és kíváncsi lenne arra, hogy mennyire nyílna meg a kapu egy olyan szakmai tanácskozás megtartására, ahol például hazafias személyekkel kapcsolatos bírói gyakorlatot mutatnának be.

Példaként Budaházy György perét említette, amiben egy elsőfokú ítélet szerint összesen 125 évnyi fegyházbüntetést szabtak ki Budaházyra és 16 társára terrorcselekmény vádjával.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője lapunknak arról is beszélt, hogy jelentős mértékben lehet megfigyelni a büntető és polgári jog terén azt a rendkívül káros gyakorlatot, amelynek során hátrányos megkülönböztetésben részesülnek hazafias szervezetek, amikor velük szemben liberális, baloldali személyiségek vagy sajtószervek szerepelnek.

Szerinte ez sérti a jogegyenlőséget, az államnak pedig az ilyen esetek elkerülése és a jogállamiság érdekében be kell avatkoznia, méghozzá kemény eszközökkel.

Forrás: Magyaridok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató