2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Vona által lenyesegetett „vadhajtások” szerint elsietett Toroczkaiék pártalapítása

Három ismert egykori jobbikos politikus, Gaudi-Nagy Tamás, Rubi Gergely és Hunyadi Gábor is megszólalt a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) szombati zászlóbontása kapcsán. Bár alapvetően szimpatizálnak a Toroczkai László, Novák Előd és Dúró Dóra nevével fémjelzett mozgalom célkitűzéseivel, magát a párttá alakulást korainak, elhibázottnak tartják. Gaudi például attól tart, ha nem megfontoltan cselekszik a nemzeti radikális közösség, akkor egy új párt is a miépesedés, jobbikosodás zsákutcájába futhat.
A hazafias mozgalomnak elsődlegesen önrendelkezése visszaszerzésére, cselekvő hazafiságra és nem egy újabb pártra van szüksége” – írta szombati Facebook-bejegyzésében Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. Emlékeztetett: ő és több korábbi meghatározó Jobbik-politikus már a választások előtt kimondta, „meztelen a király”, és hogy „a Jobbik vonaista vezetése a nemzeti radikális mozgalom árulójává és az általuk elnyert jelentős források élősködőjévé vált, mivel szakítottak az eredeti értékekkel és a nemzetellenes balliberális ellenzék szövetségesévé züllesztették a pártot, amely így vállalhatatlan vált a nemzethű hazafiak számára”. Mint fogalmazott:
Igazunk volt, de kaptunk ezért hideget-meleget. Még azoktól is, akik most ott vannak a zászlóbontáson… Most azok kezdeményezik a zászlóbontást és diktálják a ritmust, akik egészen eddig a Jobbik keretei között maradtak különböző megfontolásokból, és akarva-akaratlanul hozzájárulhattak volna ahhoz, hogy egy ellenzéki káoszkoalíció bugyraiba zuhanjon az emelkedő pályán tartó hazánk. Szerencsére nem ez történt.
Szerinte a nemzeti radikális mozgalom jövőjéről való döntés nem pusztán azok joga, akik eddig még kibírták a Jobbikon belül, mivel rajtuk kívül ott vannak azok, akik már sokkal korábban felismerték a jobbikos tévutat, és hamarabb váltak ki, vagy hamarabb távolították el őket vadhajtásokként, illetve azok is, akik soha nem voltak tagjai vagy szövetségesei a Jobbiknak, de mindig is nemzeti ellenállás élvonalában álltak. „E három kört kell szinergiába hozni. Ehhez önmérsékletre, alázatra, fegyelemre és együttműködésre van szükség” – tette hozzá.

Gaudi-Nagy Tamás még jobbikos képviselőként a parlamentben, 2013-ban; Fotó: MTI/Kovács Tamás

„PARAZITA SEJTBURJÁNZÁS”

A nemzeti jogvédő az elmúlt hónapok eseményeit úgy értékelte: mára gyakorlatilag teljesen levált a Jobbik pártvezetése a mozgalmi alapokról, láthatóan nincs arra szükségük pedig a „borzalmas tagság” szíve, lelkesedése és magyarság iránti elkötelezettsége nélkül mit sem ér a pártfelépítmény, amely így csak egy „parazita sejtburjánzás”. Szerinte Vonáék olyanok lettek,
mint egy alattomos folyondár, amely egy idő után meg akarja fojtani az anyanövényt, amelyen felkapaszkodott. Szerencsére ez nem sikerült. Sőt fordult a helyzet.
Gaudi-Nagy Tamás kiemelte: a nemzeti radikális közösség újra kell, rendezze a parazitává és árulóvá vált Jobbik és saját szétzilált sorait. Ennek az összerendeződésnek „egyik, de nem egyetlen helyszíne Ásotthalom” – húzta alá. Majd hozzáfűzte: „Az új küzdelmekre való felvonulás és a nagy újraegyesítés azonban csak egy többlépcsős folyamat eredménye lehet. Jogos elvárás a zászlóbontók felé az ennek érdekében való együttműködés.” Arra is kitért:
Szigorúan technikai, politikai, de szükséges rossz eszközként a mozgalom által garanciákkal övezetten ellenőrzött párt létrehozása megfelelő előkészítéssel középtávon indokolt lehet. (…) De mindezt csak úgy szabad közös akarattal megvalósítani, hogy a mozgalom a lényeg, a technikai és politikai eszköz a választások idején a mozgalom céljaiért harcba küldött párt, amely szigorúan a mozgalom akarata és irányítása szerint működik, a szerzett erőforrásait és lehetőségei a mozgalom céljai számára hasznosítja. Szigorú jogi keretekkel ki kell zárni minden olyan önjárás és önkény lehetőségét, amely a miépesedéshez vagy jobbikosodáshoz vezetett és amely az eszközből célt csinált és machiavellista, bolsevik trükközéssel árulta el a nemzeti mozgalmat…
Gaudi a nemzeti radikális mozgalom legfontosabb céljának nevezte az egy és oszthatatlan nemzet egyesítését és építését a Szent Korona Eszme értékei alapján, a nemzet megvédését a nyugatról fenyegető EU, egyes gyarmatosító államok, „a liberalizmus mételyét terjesztő Soros-birodalom, itthoni zsoldosaik”, az elcsatolt magyar közösségek felszámolását célzó egyes államok, délről pedig az illegális bevándorlók ellen. Azt is írta: „Az új kormány összetétele és a 2030-ig felvázolt, évtizedekre szóló nemzetépítési és nemzetegyesítési, sőt a közép-európai államokkal közös, EU-n kívüli jövőkép mentén a magyarság létszámbeli, kulturális, gazdasági és katonai erőbeli növekedését célzó program ígéretes minden nemzeti radikális számára. De nem az ígéret, hanem a végrehajtás a lényeg. És ezt figyelni, előmozdításban segíteni, ha szükséges kritizálni kell”.

HUNYADI: ELHAMARKODOTT A PÁRTALAPÍTÁS

Az igazi nemzeti radikálisok számára nem túl hitelesek azok a személyek, akik 2018-ig kitartottak a Jobbik mellett, és elhamarkodottnak tartom az MHM szombaton bejelentett pártalapítását – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Hunyadi Gábor jogász, volt jobbikos politikus, az Országos Választási Bizottság egykori jobbikos delegáltja. Kiemelte: ezzel nem arra céloz, hogy Toroczkai László hiteltelen, ám ő önmaga egyedül nem jelenítheti meg a radikális oldalt.
Önjelölt vezetőkből nem kérünk! Ezt a dolgot még össze kell fésülni, és a mostani Jobbikból kiugrók bocsánattal tartoznak mifelénk, akik már évekkel ezelőtt láttuk a Jobbik árulását
– fogalmazott Hunyadi Gábor, aki teljes egészében osztja Gaudi-Nagy Tamás álláspontját ebben az ügyben. Hunyadi portálunknak fölidézte: a néppártosodásnak nevezett folyamat emlékei szerint 2011-ben kezdődött. Már akkor látni lehetett, hogy a „Vona–Szaszi-duó magasról tesz a nemzeti radikalizmusra” [Szaszi = Szabó Gábor pártigazgató]. Ezért 2012-ben Lenhardt Balázzsal és Apáti Istvánnal együtt összefogtak, hogy megállítsák Vona „ámokfutását”. Elindultak az akkori tisztújításon alelnök-jelöltekként, ám Vonáék ugyanazt a lejárató kampányt folytatták ellenük a belső fórumokon, amit néhány hete az elnökségért induló Toroczkai ellen. Hunyadi kiemelte: őt a volt felesége miatt könnyű volt Vonáéknak démonizálniuk, hiszen Szabó Tímea akkor LMP-s (most pedig éppen MSZP-P-s) képviselő. Ám Lenhardttal és Apátival már nehezebb dolguk volt.
Vona küldött egy körlevelet, amiben mintegy bomlasztónak titulálta az új aspiránsokat, és arra buzdította a tagságot, hogy a jelenlegi (akkori) elnökség maradjon hatalmon. Miután elbuktunk a választáson, egyesével levadászott minket. Először Lenhardtot, azután engem.

Hunyadi Gábor OVB-s delegáltként a Jobbik TV-nek nyilatkozik 2010-ben; Forrás: jobbiktv.hu

Hunyadi Gábor fölidézte: Apátit akkor még nem merte levadászni Vona, és 2014-ben ő alelnök is lett a radikálisok támogatásával, de 2016-ban őt is elintézte azzal, hogy csak az lehet alelnök, akit ő jelöl. Ekkor „borult a nagyobb bili”, mert Novákot is ekkor rakták ki. „Szépen szisztematikusan lenyesegette az ellenzékét, amit ő vadhajtásnak hívott” – fogalmazott Hunyadi. Arra is kitért, hogy miközben Vona az ellenlábasait „ostoba hőzöngőknek” állította be (Gaudit, Morvait, Apátit, Lenhardtot és őt magát is), aközben a „lázadók” Vonánál sokkal intelligensebb emberek, jogászok,
szemben a büfé-ruhatár szakos Vonával és Szaszival, illetve a félművelt vagy műveletlen, ostoba bólogató Jánosaival, mint Volner vagy Sneider.
Sneiderről megjegyezte: „senkiházi köpönyegforgató, áruló, Vona bábja”. Vona pedig vissza akar térni a Jobbik élére. Vona és bábjai azt képzelik, terem nekik babér a balliberális oldalon, de Hunyadi szerint a párt szép lassan fölmorzsolódik. Toroczkai László személye kapcsán megjegyezte: őt a radikálisok megtartására vette be Vona alelnöknek 2016-ban, „mert már nagyon égett a ház”. Ezzel hűtötte le a kedélyeket, hogy lám-lám, itt a nemzeti radikalizmus egyik ikonja a vezetésben, úgyhogy nem a Jobbik tért le az útról, hanem a vadhajtások a hülyék. Hunyadi Gábor szerint Toroczkai a saját malmára próbálta hajtani a vizet, de nem jött be a számítása. Meg kellett volna szívlelnie azt a közmondást: „Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók”.

RUBI: VISSZA KELL VENNI A JOBBOLDALT!

A Jobbikban zajló kilépéshullámról Rubi Gergely volt jobbikos országgyűlési képviselő az Echo TV-ben pénteken azt mondta: a párt komoly veszteségeket szenvedett el, sokan a kilépők közül már csak becsületből csinálták végig a választási kampányt. Szerinte a „magafajtákat” az elmúlt öt évben módszeresen levadászták, eltávolították a pártból, mindezt aljas, mondvacsinált okokkal.
Nekünk a legfontosabb az, hogy a magunkfajtákat körénk gyűjtsük, ezzel megpróbálunk egy új politikai irányzatot vinni, és visszavenni azt a jobboldalt, amit majdnem mi uraltunk eddig
– fogalmazott a volt jobbikos politikus. Hozzátette: már két éve szerveződik egy új politikai erő, ennek pedig Gaudi-Nagy Tamás adja majd a politikai arculatát. (Ugyanakkor Gaudi-Nagy Tamás ezt szombati Facebook-bejegyzésében cáfolta. Gaudi kiemelte: sem a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, sem ő nem részesei és stratégiai partnerei az általa kezdeményezett, szintén nemzeti radikális közösséget megszólító mozgalomnak, „jelenleg a sorok rendezésére, nemzeti radikális szervezetek és személyek közötti építő jellegű egyeztetésekre, tervezésre és nem újabb szervezetek egyoldalú alapítgatására van szükség”.)Vezető képünkön Hunyadi Gábor, Gaudi-Nagy Tamás és Rubi Gergely látható; Fotó: PS/Magyar Idők/jobbik.huForrás: Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató