2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A svéd válogatott: B*ssz@ meg a rasszizmus

Svédország felrakatott egy üzenetet, hogy erős egységet mutassanak, amiért Durmaz-t a svéd válogatott szélsőjét halálosan megfenyegették a németek 95. percben szerzett gólja miatt, így 2-1-re a németek győztek.

A játékost a közösségi médián keresztül fenyegették az előbb említett módon, majd még "Rasszista" inzultussal is illették. Leírja a cikk, hogy Durmaz szülei Törökországból "menekültek" Svédországba és még szír felmenőkkel is rendelkezik a család. Megosztott egy videoklipet, hogy "Futballista vagyok és a legmagasabb szinten játszok és, ha kritizálnak azzal, akkor vele kell élnem, de az elfogadhatatlan, hogy egy "kibaszott bevándorlónak" vagy egy "öngyilkos bombamerénylőnek" nevezzenek és, hogy a gyerekeimet fenyegessék, azt már elfogadhatatlannak tartom.

"Svéd vagyok büszkén viselem a mezt és zászlót. Megakarom hálálni az embereknek akik, terjesztik ezt az élvezetet. Felmelegíti a szívünket. Egységesek vagyunk, Svédek vagyunk"  

A gyalázkodó kommentelőket jelentették a svéd hatóságoknak, akik közvetlenül a játékost inzultálták. (Érdekes, hogy ezek után nyomoz a "bátor" libsi svéd rendőrség, amikor dolgozó őshonos svédeket gyaláznak, akkor tétlenek maradnak....)

A svédek szövetségi kapitánya, pedig a német szakmai stábjának csoportján akadt ki, mert olyan viselkedést produkáltak a németek szerinte, amit elfogadhatatlannak tart.

Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató