2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Tommy Robinson: Életemet adnám, hogy az iszlám hatalomátvételtől megmentsem a hazámat

A börtönből üzent Tommy...

Tommy Robinsont letartóztatták május 25-én, mert az utcáról tudósított egy feltételezett muszlim erőszakbanda ítélethirdetését megelőzően.

A letartóztatás óriási visszhangot keltett világszerte: több országban demonstrációkra került sor, politikusok, neves személyiségek szólaltak fel Tommy érdekében. Mindeközben a fősodratú média természetesen hallgatott; a legtöbb, amit olvasni lehetett náluk az ügyről, hogy gyűlöletkeltő vagy szélsőjobboldali megmozdulásoknak titulálják a Tommy érdekében szervezett demonstrációkat. Tommy Robinson hivatalos Facebook oldalának kezelői június 17-én tették közé Tommy kézzel írott levelét, amelyet a június 9-i masszív londoni felvonulás után írt a hulli börtönben június 10., 11. és 12-én.

Ekkor még arról számolt be, hogy biztonságban van és háláját fejezte ki támogatóinak, továbbá jövőbeli terveiről is szólt. Másnap, június 11-én kedden egy másik börtönbe szállították, ahol a hulli intézményhez képest, a börtönpopulációban aránytalanul magas a muszlimok aránya. Az új fogvatartási helyen elzárásban tartják, napi 23 és fél órát tölt a cellájában, fél órát egy ketrecben a szabad levegőn, mert csak így tudják garantálni a biztonságát.

Az alábbiakban Tommy levelének magyar fordítását közöljük, a fordítói magyarázatokon kívül az írás szó szerinti fordítás, a nagybetűs kiemelések is az eredeti angol szöveget követik.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató