2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az Amnesty Internationalnak nem tetszik az EU-csúcs migránsbarát zárónyilatkozata sem

Élesen bírálta az EU-csúcs zárónyilatkozatát az Amnesty International. A George Soros által is támogatott "civil" szervezet szerint az unió új migrációs terve veszélyes és önző.

Péntek hajnalban az EU 28 tagállamának állam- és kormányfője egységesen kiállt amellett, hogy a jövőben az unión belül és kívül új, ellenőrzött befogadóközpontokat kell létrehozni, ahonnan a gazdasági bevándorlókat visszatoloncolnák származási országaikba (a legálisnak ítélt szemetet pedig szétszórják Európában, ugyanis a bevándoroltatás nem ért véget - a szerk.). Az Amnesty International viszont megint arról írt, hogy legális bevándorlóútvonalakra lenne szükség – hangzott el az M1 szombati déli híradójában.

Péntek hajnalra egy minden tagállam által elfogadott egyezmény született, amely kimondja, hogy az illegális migrációt - vagyis nem a teljes elárasztást - kell megállítani, és Európa külső határait "meg kell védeni". A tagállamok megállapodtak abban, hogy az unión belül és kívül új, ellenőrzött befogadóközpontokat kell létrehozni, a gazdasági bevándorlókat innen toloncolnák vissza származási országaikba. Szakértők szerint azonban a megállapodás legfontosabb pontja az, hogy a menedékkérők befogadása nem kötelező, csakis önkéntes lehet – vagyis a tagállamok nemet mondtak a kvótákra.

"Idegengyűlölő" kormányok

Az EU új migrációs terve veszélyes és önző – így reagált a megállapodásra pénteken az Amnesty International brüsszeli központja. A George Soros alapítványai által is támogatott szervezet szerint az uniós vezetők behódoltak az "idegengyűlölő kormányoknak", és messze kerültek a szolidaritástól és az emberi jogok tiszteletétől. Azt írták: a mostani megállapodás helyett biztonságos és legális bevándorlóútvonalakra lenne szükség.

Forrás: Hiradó

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató