2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Rosszabb az EU, mint Kína"

Napi sajtószemlénk Lovas István emlékére:

 
Trump állítólag arra kérte Macron-t, hogy lépjen ki az érdekszövetségből
A cikk arról ír, hogy az USA és hagyományos szövetségesei egy teljes skálájú kereskedelmi háború szélén állnak, amiért az EU csúcson a szemet szemért elve alapján válaszoltak Washington-nak az Alumíniumot és Acélt érintő vámokra.
Trump egy kétoldalú kereskedelmi együttműködést ajánlott fel francia partnerének, ha megállapodtak volna az EU-ból, hogy visszavonják a válasz lépést, idézte a Washington post az európai hivatalnokokat. Feltette továbbá a kérdést Macron-nak, hogy
"Miért nem hagyjátok ott az EU-t?".
Azt követően ajánlotta fel a kétoldalú kereskedelmi kapcsolati egyezményt, amely jobb feltételekkel rendelkezik mint az EU egészének az USA részéről. Trump elnök állítólag azt mondta, hogy az EU "rosszabb mint Kína". A sajtóban megjelent kommentet később az egyház cáfolta, amely a Washington Post-ban jelent meg, de nem tekintette előnynek. Idén márciusban az USA az acél importra 25 százalékos vámterhet rótt ki, még az alumíniumra csak 10 százalékosat. 
Az EU-országai csapásként az amerikai jószágokra, meg 25 százalékos vámmal válaszoltak. Ezen jószágok import értéke 2.8 milliárd Euró lehet.

Az USA ígéretet tesz Németországnak arra, hogy az orosz gázcsövet békén hagyja

Az amerikai vezetés békén hagyja az Oroszország és Németországot összekötő Északi Áramlat kiépítését.

A német gazdasági minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az orosz-ellenes szankcióknál ellenezték azon részeit, amelyek a területen kívülre is hatással lehetne, továbbá ez a vezeték az oroszoktól gázellátást Németország számára. Állítólag Washington nem akarta jóváhagyni az Északi Áramlat 2-es projektjét, de mégis jóváhagyta és nem volt hatással az építkezésre.

A projektet az alábbi cég vezetésével vezénylik le Gazprom és amely cégek együtt fognak működni ebben az OMV (ausztriából),a Wintershall és Uniper (Németország), a British-Dutch oil Royal és Dutch Shell  (Hollandia) és a végén Engie (Franciaország). Az amerikai adminisztráció azt állította, hogy a gáz szállítás Németországba aláaknázhatja Európa energia biztonságát és stabilitását. Tavaly nyáron még az USA szankciókat ígért a résztvevőkkel szemben…

A természetes gázvezeték nagyon fontos Németországnak mint a többi tagállamnak is. Több kisebb EU-tagország hevesen kritizálta a projektet, mint Magyarország, Lengyelország, Litvánia, Románia és Lettország. Szijjártó Péter kettős mércével vádolta az érdekszövetséget, amiért megakarják valósítani a projektet.

Megjegyzés: Kedves LMP, Párbeszéd, Lyobbik, MSZP és DK! Mi a fene is folyik itt az, hogy mi szúrjuk magunkat hasba, amíg ők nyugodtan üzletelhetnek az oroszokkal… Miért nem mennek a felsorolt nyugat-európai országok nagykövetsége elé tüntetni a projekt ellen és miért hallgatnak mint a sír !?


SPUTNIKNEWS

Németországnak meg kellene fizetnie azokat a károkat, amiket Lengyelországnak okoztak - Lengyelország kormányzó pártja

A Sputnik cikkében azt írja le, hogy a német kormány állítólag azt hiszi, ezek szerint a javítások formálisan és politikailag már megoldódtak.

Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányzó párt elnöke felidézte azt, hogy Lengyelország volt az első, aki a Hitler vezette Németországnak ellenállt.

"Ez egy lengyel-német vita. Németország megszállt minket, majd milliónyi embert mészárolt le, majd elpusztította az anyagi javainkat, ezeket kártalanítania kell Németországnak minket!" - mondta a párt elnöke.

Oroszországtól is kárpótlást követelnek a lengyelek. Ehhez hasonló nyilatkozatot 2017-ben Beata Szydlo tett.


INFOWARS

Az Egyesült Királyság népességszáma 66 millió: 400 ezres növekedés egy év alatt, ennek 59 százaléka a migráció miatt van

Anglia népességszáma nevetségesen magasan hullámzott 8,2 százalékkal 2007 óta.

A népességszám 2017 júniusában 66 040 229 millió ember volt. 392 000-es növekedésnek 59 százaléka a bevándorlásnak tulajdonítható 2016-os év közepe óta. Annak ellenére, hogy a 0,6 szalékos növekedés alacsonyabb mint az előző években. Amikor Tony Blair volt hatalmon ez a növekedés 0,26 százalékos volt.

A legnagyobb számú bevándorlás Romániából történt meg, mert 50 000 ezer román vándorolt be Angliába az ONS felfedése alapján. Ezen rémisztő adatok megmutatják, hogy az angol kórházak és oktatási és más népszolgáltatási intézmények miért is küszködnek. Az Egyesült Királyság népessége gyorsabban nő mint bármely Európai országban. Németországgal összehasonlítva az angolok 3,74 százalékkal, a német 2,73 százalékkal és Franciaország 2,62 százalékkal gyarapodott.

Mikor hallunk a szállás gondokról, amely nyomást gyakorol Anglia infrastruktúráról. A népesség növekedés és a tömeges bevándorlás együttes hatása gyorsan katasztrófához vezethet.


OSTSEE-ZEITUNG

230 migráns mentésénél segédkező Lifeline kapitányát Máltán bíróság elé állítják a hajó regisztrációjának elmulasztása miatt.

A Drezda-támogatási szervezet szerint a Lifeline nevú hajó holland zászló alatt hajózik, amelyet a helyi hatóságok tagadnak. A hajót csak a vízi sportegyesület nyilvántartásában jegyzik.

 A "Lifeline" egy héttel ezelőtt körülbelül 230 migránsot mentett ki Líbiából, és napjainkban a nyílt tengeren blokkolták, mert egyetlen állam sem engedte kikötni. Végül Máltán köthetett ki.

Vadhajtasok.huIN MEMORIAM LOVAS ISTVÁN
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató