2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Antifasiszták verték össze az Identitáriusok vezetőjét

Az Identitárius Generáció brit szárnyának egyik vezetőjét, Tom Duprét a hétvégén maszkos támadók brutálisan összeverték. A támadásért a szélsőbaloldali Antifa vállalta a felelősséget.

Dupré elmondása szerint a politikailag motivált támadás csütörtökön az esti órákban történt, London Hackney nevezetű részén. Dupré egy pubot látogatott meg, amikor elsétált egy kurd közösségi központ mellett, ahol szélsőbaloldaliakat látott gyülekezni.

A szervezet vezetője azt mondta, egy boltba akart bemenni, de előbb megvárta, hogy a szélsőségesek elmenjenek. Majd menet közben támadtak rá, hátulról ütötték fejbe. Az ütés erejétől Dupré megbicsaklott és teljes erővel lefejelt egy lámpaoszlopot, ennek következtében felszakadt a szemöldökénél a bőr, eszméletét vesztette.

Duprét a kiérkező rendőrök látták el, s bár ő nem akarta nagy dobra verni a támadást, ám – mint ahogy az a fenti beágyazásból látható – ezt megtette helyette az Antifa, amelynek szimpatizánsai a Twitteren kezdtek hencegni a tettükkel. A szélsőbaloldali felhasználók elárulták azt is, hogy a földön fekvő eszméletlen Duprét még meg is rugdosták támadói.

Nem most kezdődött a szélsőbalos csürhe ámokfutása

Az Antifa akkor került a nemzetközi figyelem központjába, amikor 2016-ban Donald Trumpot megválasztották elnöknek. A döntést érthetetlen mértékű felháborodás követte, és gyakorlatilag egymást érték a randalírozások, amelyeket szélsőbaloldaliak kezdeményeztek. Az egyik legemlékezetesebb eset talán Milo Yiannopoulosé volt, aki mindössze egy egyetemen akart előadást tartani, mire a szélsőbaloldaliak tiltakozásképp gyakorlatilag szétverték az egész kampuszt:

Az Antifa végül annyira túlfeszítette a húrt, hogy működése kvázi kimerítette a belföldi terrorizmus fogalmát – nem is meglepő, hogy tavaly az FBI nyomozást indított a szervezet ellen.

Hamar felütötte a fejét Európában is az „antifasiszta” szervezet, elég csak a tavaly júliusi G20-as csúcstalálkozóra gondolni, amikor is Hamburgban randalíroztak a szélsőségesek. A zavargásokkal kapcsolatban több száz eljárást indított a hamburgi ügyészség, és mintegy 2000 (!) feltételezett bűncselekmény ügyében nyomozott a hatóság.

Végül pedig az Antifa a nőkkel és a migránserőszakot ellenzőkkel sincs kibékülve. Mi is beszámoltunk a 15 éves Mia V. esetéről, akit egy konyhakéssel ölt meg egy afgán migráns egy gyógyszertár előtt. Az eset felszabadította az addig elfojtott német bevándorlásellenes hangokat, és számos tüntetésre került sor Cottbusban, Hamburgban, Drezdában és Berlinben. A migránserőszak elleni megmozdulásokra az Antifa ellentüntetéseket szervezett, történt olyan eset, hogy petárdákat dobtak a rendőrök közé.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató