2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az összes észak-afrikai ország elutasította a migrációs központok építését! Hol vannak jogvédők, hol az ENSZ?

Az összes észak-afrikai ország elutasította, hogy a területén az Európai Unió létrehozza azokat a migrációs központokat, melyekről a néhány nappal ezelőtti uniós csúcson megállapodtak.

Egyiptom visszautasította annak lehetőségét, hogy a területén létrehozzanak olyan menekült-központokat, ahonnan az EU irányított módon tudná átvenni a menedékjogot kérő személyeket. Marokkó, Tunézia és Algéria szintén visszautasította ennek lehetőségét, vagyis minden olyan észak-afrikai ország visszautasította a migránsbefogadást, ahol még működik az államiság.

A Die Welt német lap beszámolója szerint Egyiptom azért nem hajlandó engedélyezni az EU számára a migránsközpontok építését, mert az

törvényellenes lenne, ugyanis az ország alkotmánya alapjaiban ellenzi a menekülttáborok építését.

A német lapnak az az Ali Abd al-Aal nyilatkozott, aki az elnök után az ország második legbefolyásosabb embere, és maga is részt vett a migránstáborok építését tiltó alkotmány megfogalmazásában.

A Deutsche Welle eközben azt írja, hogy Albánia, Marokkó, Tunézia és Algéria szintén elutasítják a menekültközpontok építésének lehetőségét. Ezáltal az észak-afrikai országokkal való esetleges együttműködés lehetetlenné vált – az Európai Unió vagy saját határain állítja meg a migránsokat, vagy tovább folytatódik a harmadik világ béli tömegek korlátlan ideözönlése.

Forrás: Hidfo.ru

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató