2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Azt mondta az új mexikói elnök az állampolgároknak, hogy „hagyják el a városaikat és találjanak egy új életet az USA-ban”

"Az összes migránst megfogjuk védeni a világon."

A szocialista mexikói elnököt  Andrés Manuel López Obrador-t, az új Hugo Chavez-ként ismerik, korábban annyit mondott az állampolgároknak, hogy el kell hagyniuk a városaikat és az USA-ban kell új életet találniuk maguknak. Obrador földcsuszamlásszerű győzelmet aratott Mexikóban a szavazatok 53 százalékát nyerte el.

A 64 éves politikus az alábbi módon jellemezte Donald Trump amerikai elnököt, hogy „kiszámíthatatlan és arrogáns”. Mexikóban azt mondta győzelmét követően, illetve hangoztatta, hogy „minden migránst megvédünk világszerte” és a „migráció emberi jog”.

Továbbá arra is ígéretet tett, hogy az olajipart államosítani fogja és a drog-kartellek számára pedig amnesztiát biztosít (erőszakmentes forradalomként jellemezte, hogy a korrupt elitet eltörölje a mexikói politikából).

Talán az USA-ban született "millenális" korosztály 51 százalékának, - akik a kommunizmust és a szocializmust támogatják - Mexikóba kéne menekülnie...

Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató