2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az év interjúját adta a lengyel bevándorlásellenes képviselő

A riporter köpni nyelni nem tudott...

Ahogyan a nemzeti kormányunk tagjait, úgy a lengyel kormánypárti képviselőket sem kell félteni, ha egy-egy nyugati, migránssimogató riporternek kell elmagyarázniuk, hogy a tömegesen érkező, illegális muszlim bevándorlók és a legálisan menekültkérelemhez folyamodó egyének között sohasem szabad egyenlőségjelet tenni.

A lengyel Jog és Igazságosság parlamenti képviselője, Dominik Tarczyñski – megkockáztatom – az év interjúját adta nemrég a Soros György szólamait fújó, bevándorláspárt brit Channel 4 csatorna egyik beszélgetős műsorában. A közismerten újságírást nem, annál inkább kőkemény politikai munkát végző Cathy Newman riportert és a provokatív kérdéseit ugyanis olyan szinten a helyén kezelte, hogy azt öröm volt nézni.

Talán nem teljesen ismeretlen a Channel 4 csatornán tevékenykedő Cathy Newman neve, ugyanis ő volt az is, aki Jordan Peterson kanadai pszichológust a feminista érvelésével próbálta két vállra fektetni, aminek olyan csúfos kudarc lett a vége, hogy hónapokig Newmanon nevetett az egész internet.

A beszélgetés csúcspontja, amikor Newman a maga lenéző, kioktató stílusában arról kérdezi Tarczyñskit, hogy Lengyelország hány menekültet fogadott be, mire a képviselőt azt mondja: “nullát”. Ez láthatóan olyannyira feldühíti a bevándorláspárti műsorvezetőt, hogy már a pártatlanság látszatára sem adva, afféle kálmánolgásan egyenesen ráförmed a politikusra, és megkérdezi:

“És erre Ön büszke?”

Tarczyñski higgadtságát megőrizve kifejti: “ha ön engem az illegális muszlim bevándorlásról kérdez, akkor a válaszom az, hogy egyetlenegy migráns sem fog Lengyelországba jönni. Amúgy meg kétmillió ukránt fogadtunk be, akik dolgozni jöttek és békések. Hangsúlyozom,

“Egyetlen egy muzulmánt sem fogadunk be, mert ezt ígértük [a lengyeleknek].”

A műsorvezetőben itt érezhetően eltört valami, ugyanis elővette a legutolsó és egyben legszánalmasabb fegyverét, a rasszizmus kártyáját:kétségbeesésében előhozakodott egy korábbi Jean-Claude Juncker-idézettel, miszerint a lengyelek rasszisták. Majd újra megpróbálta kellemetlen helyzetbe hozni a lengyel politikust, elismételve azt a kérdését, miszerint

“Ön úgy tűnik, nagyon büszke arra, hogy egyetlen menekültet sem fogadtak be.”

És ekkor érkezett az a jól megszokott, közép-európai, egyenes beszéd, mindenféle kertelés nélkül, ami nagy valószínűséggel teljesen kicsapta a stúdióban a biztosítékot. Ugyanis Tarczyñski a büszkeségét firtató kérdésre úgy reagált:

“Természetesen, hiszen a lengyelek ezt várják a kormánytól, ezért szavaztak rá. Továbbá ez az oka annak, hogy biztonságos maradt Lengyelország, itt egyetlen terrortámadás sem történt. Nézzen csak körül a lengyel utcákon! És bárki nevezhet minket populistának, nacionalistának vagy rasszistának – ez mind nem érdekel! Ami viszont igen, az a családom és a nemzetem!”

Emlékezetes, nemrég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tette legalább ilyen alaposan helyre a liberális propagandatévé, a BBC elfogulatlam, agresszív és hazug riporterét – szintén bevándorlásügyben.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató