2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kubatov rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Fradi szurkolóknak a Maccabi meccs előtt

A Fradi elnöke arra kéri a szurkolókat, hogy ne használják a karlendítést a Maccabi ellen.

 Kubatov azért kérte ezt nyomatékosan, mert az UEFA már többször megbüntette a magyar csapatokat, köztük a Ferencvárost is. Ez a mérkőzés meg nyilván különösen kényes ebből a szempontból, hiszen a Fradi izraeli csapattal találkozik.

A Ferencváros szerda délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a jövő heti, Maccabi Tel-Aviv elleni Európa-liga selejtezőre készülve. Kubatov Gábor, a Fradi elnöke azt kérte a szurkolóktól, hogy visszafogottan, a szabályokat betartva szurkoljanak az izraeli csapat ellen, mivel az európai szövetség kiemelten figyeli majd a mérkőzést, és egy komolyabb balhé után akár ki is tilthatják a csapatot.

„Három fontos célt jelölünk ki: szeretnénk megnyerni a bajnokságot, jól szeretnénk szerepelni a nemzetközi kupában és arrra keressük a választ, hogy a Ferencváros tud-e megfelelőképpen viselkedni a nemzetközi porondon a pályán és a lelátón egyaránt –mondta Kubatov Gábor. – Az UEFA ugyanis nagyon komoly büntetéseket róhat ki ránk, ezeket szeretném elkerülni. De ezeket csak úgy tudjuk elkerülni, ha egyetlen ember sem vét a szabályok ellen.

Ha bármi ilyen történik, beláthatatlan következményei lehetnek: zárt kapus meccs, de kupából való kitiltás is bekövetkezhet. Ha kitiltanak minket a nemzetközi kupából, akkor minden összeomlik. Nem tudunk játékost igazolni sem, mert nem lesz, aki eljön az NB I-be játszani”.

Ezúttal nehezebb lesz bejutni a stadionba, mert minden büntetéshez vezető eszközt, molinót ki akarnak szűrni. „Szigorítjuk a beléptetést, hiszen telefonkönyvnyi szabálya van arra az UEFA-nak, mit nem lehet használni a lelátón: csak Fradi és nemzeti színű zászlóink lehetnek, a feliratokat a molinón előre engedélyeztetni kell – mondta erről Kubatov Gábor –

A sokat vitatott Fradi mozdulatot – szívtől az égig – ne használják a nemzetközi meccseken, mert félreértésekre adhat okot.”

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató