2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Zuckerberg Facebookja újra takarít

Nemzetközi sajtószemlénk Lovas István emlékére:

FOXNEWS

Míg Snoop Dog videóját, melyben Trump elnököt kivégzik, vígan lehetett osztogatni mert ugye az nem ütközött a társaság alapelveibe, addig az amerikai Wes Cook Band country zenekar "I Stand for the Flag" - Én (ki)állok a zászlóért - hétfőn megosztott új dalának, fizetett promócióját nem hagyta jóvá a FB és a hirdetést visszadobta.

A hazafias témájú dalt "politikai tartalma miatt" nem engedték hirdetni. A zenekar frontembere szerint a dal a hazaszeretetről szól és semmi köze a politikához.

Itt jegyezzük meg, hogy amióta nem a demokraták vannak hatalmon, minden hazafias dolog bűn lett Amerikában, legalábbis azt szeretnék elérni a liberálisok, hogy az legyen. Az pedig, hogy a patriótizmust mennyire sikerült nekik kiölni abból az amerikai népből, akik azt hitték mindig, hogy ők alkották az egész világot, mi sem bizonyítja jobban, mint egy ezzel kapcsolatos kutatás: 2003-ban az amerikaiak 70% volt borzasztóan büszke arra, hogy amerikai, ma már csak 47%...


ALSACE-ACTU.COM

Egy szudáni bevándorló bozótvágóval támadt rá egy 52 éves férfire és lányára

A harminc év körüli támadó ok nélkül támadta meg az apát és 15 éves lányát. Az áldozat férfi fejét próbálta machete-vel megvágni, de nem sikerült, majd a kislányt célozta meg, aki megsérült.

A támadót a rendőrség őrizetbe vette és eljárást indítottak ellene.


BREITBART

Az iráni tábornok: Izrael manipulálja a felhőket és ezzel aszályt okoz Iránban

A polgári védelem tábornoka, Gholam Reza Jalali szerint az Iránban bekövetkező éghajlat változásért és az aszályért Izrael és egy másik ország a felelős a régióban. Hozzátette azt is, hogy egy iráni tanulmány megerősítette az állítást. Izrael és egy másik ország eltérítik a felhőket így megakadályozzák,hogy Irán területére menjenek.

Azt mondja, hogy a régióban a 7200 láb feletti magasságokban hó van kivéve Iránt...


EURONEWS 

Líbiába indult az Aquarius

Visszaindult a líbiai partok felé az Aquarius hajó – órákkal azután, hogy a tagországok vezetői a migrációról tanácskoztak a brüsszeli EU-csúcson.

Az Európába illegális bevándorlókat szállító Aquarius a közös migrációs politika eddigi kudarcának szimbóluma, bár most látszik némi fény az alagút végén. Az EU-csúcson egyezség született arról, hogy az unió területén, önkéntes alapon, ellenőrzött menekültközpontok jöhetnek létre.

– Mindenek feletti, világos üzenetet küldünk azonban a Földközi-tengeren bevándorlókat szállító hajókat működtető civil szervezeteknek, hogy tisztelniük kell a jogot, és nem akadályozhatják a líbiai parti őrség műveleteit – mondta az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk.

Líbia nyugati partja a fő kiindulópontja azoknak, akik a Földközi-tengeren keresztül szeretnének Európába jutni. Ez sokaknak sikerül, de egyre nagyobb azoknak a száma, akiket az EU által támogatott líbiai parti őrség lekapcsol.

Az EU-csúcs résztvevői egyetértettek abban, hogy menedékkérelmeket feldolgozó központokat kellene létrehozni az Európai Unió területén kívül is.


RT.COM

A büszke fiú kiütötte az Antifát a portland-i lázadásoknál

A kiütéses videó alapján online-szerte ismertségre tett szert az a férfi, aki lecsapta az antifát mint a taxiórát. Az ütés olyan erős volt, hogy a napszemüveg is lerepült a maszkos fejéről és úgy tűnt, hogy azonnal kiütötte a férfit. 
Ethan Michael Nordean-nak hívják azt az embert, aki leteremtette az antifát mint Jézus a szamarat. A videó a szélsőjobbosok körébe nagyon népszerű lett:
A cikk utal arra a pillanatra, hogy az egész az összecsapások közepette történt. Portlandban a "szélsőjobbos" csoportosulás, a Proud Boys az antifákkal csapott össze. A videón látható, hogy Ethan egy vipera általi csapást kapott, mielőtt kiütötte az antifát.
Nordean-t később őrizetbe vették, de nem tűnik úgy, hogy vádat emelnek ellene. Mikor az ellentüntető szélsőbalosok megérkeztek a rendőrség a tüntetésre szóló engedélyt visszavonta és lázadásnak kiáltotta ki a történteket.
Vadhajtasok.hu
IN MEMORIAM LOVAS ISTVÁN
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató