2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A horvátok ukrán-barát védője megúszta az eltiltást

A politikai megnyílvánulásokat érdekesen bírálja el a FIFA...

A 29 éves Domagoj Vida lehetséges eltiltása azután merült fel, hogy miután a negyeddöntőben búcsúztatták Oroszország, Ukrajnát éltette – ami politikai tartalmú üzenetként (is) értelmezhető.

A FIFA kivizsgálta az esetet, majd a következő határozatot hozta:

"Megerősíthetjük, hogy a Fegyelmi Bizottság figyelmeztette Domagoj Vidát a videóüzenetben foglalt állásfoglalása miatt".

Domagoj Vida és a horvát stáb egyik tagja egy videóban Ukrajnát éltette az oroszok ellen sikerrel megvívott negyeddöntős mérkőzésük után, amit nehéz nem politikai tartalmú üzenetként értelmezni. Márpedig a FIFA szigorúan tiltja az efféle megnyilvánulásokat, és hiába szabadkozott Vida azzal, hogy csak viccnek szánta az egészet, a nemzetközi szövetség vizsgálatot indított az ügyben.

A fegyelmi szabályzat vonatkozó paragrafusa szerint Vidát pénzbüntetés mellett akár kétmeccses eltiltással is sújthatták volna, de a FIFA végül csak figyelmeztetésben részesítette a védőt.

Korábban a Svájcban szereplő, albán származású játékosok, Xhaka és Shaqiri produkciójával szemben is elnéző volt a nemzetközi futballszövetség.

A két albán játékos a címerben található sast formálta meg a kezével, hogy bosszantsa a szerb szurkolókat...

Forrás: Hírhatár

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató