2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A NATO fél egy lehetséges Trump-Putyin alkutól, ami miatt Európa "sebezhető" lesz

Nemzetközi sajtószemlénk Lovas István emlékére:

SPUTNIKNEWS

Donald Trump elnök a jövő héten a NATO csúcs előtt találkozik Putyinnal, egy nagyon felkapott kétoldalú találkozón.
A tapasztaltabb NATO hivatalnokok attól tartanak, hogy Putyinnal Európa biztonsági vonalait újrarajzolhatják, annak feltételéhez kötve, ha nem teljesítik az előírt védelmi költségeket
Egyes hivatalnokokat sarokba akar szorítani Trump azzal, hogy Európából kivonultatja az amerikai katonákat. Egyesek félelme szerint egy esetleges alku Európa sebezhetőségét növelheti.
Egy másik forrás szerint az is benne van, hogy Trump csökkenti az amerikai katonák jelenlétét, ha az oroszok meggyőzik az irániakat arról, hogy csökkentsék a katonai jelenlétüket Szíriában.
Továbbá a források azt is állították, hogy Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő megpróbálta meggyőzni Theresa May kormányfőt és Trump-ot, hogy Putyin segítségére is szükség van.
Arról is hallani lehet, hogy az európai hivatalnokok "halálra vannak rémülve", mert Trump úgy cselekszik, hogy "Amerika az első".
A feszültség már így is magas az USA és Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Németország, Portugália, Luxemburg és Norvégia között, mert az amerikai elnök már levelet küldött azon szövetségeseknek, akik nem tettek eleget a védelmi kiadások növelésén.
Oroszország és az USA az első teljes körű csúcstalálkozóra készül Donald Trump-al és Vlagyimir Putyinnal, július 16-án.

RT.COM

Kezdődik a kereskedelmi háború: Kína 34 milliárd dollár értékű USA-ból származó importot 25 százalékos vámmal terheli

Néhány órával később, de reagált Kína, mert az USA 34 milliárd értékű kínai importra rótt 25 százalékos vámterhet. Így Kína is hasonlót lépett az USA-val szemben.

Kína külügyekért felelős minisztere szerint (Lu Kang) :

" Azok után, hogy az USA megmutatta az új vámját, Kína reciprokális mérései azonnal éreztetik a hatásait."

Kína minisztériuma szerint nem volt más választás, mint visszaütni és a következőket mondta a minisztérium, hogy

"Az USA a lehető legnagyobb kereskedelmi háborút indította el a gazdaság történelmében."

Peking továbbá azzal vádolta Washington-t, hogy az USA megszegi a Világ Kereskedelmi Szervezet szabályait.


INFOWARS

133 támadás Trump támogatói ellen, amely azt bizonyítja, hogy a polgárháború elkezdődött
Ahogy a Trump támogatói támadásoknak az eszkalációi folytatódnak, a szervezeti média igazolja a véletlenszerű jogtalan támadásokat a Trump retorika hibáztatása által. 
Amióta a Mainstream média nagyban végigsöpört konzervatív ellenes megrohanásokkal a szőnyeg alatt, rengeteg amerikai tisztába nincs vele, hogy mennyire polarizálta ez a politikai környezetet. 
Hogy összefoglalják a helyzet súlyosságát, a Breitbart-nak John Nolte egy folyamatosan frissülő listát küldött a Trump-ellenes agressziókkal és zaklatásokkal. (A fenti Infowars-os linken elérhető a lista) 
A lista rendőrellenes támadásokat ír le, azt hogy fizikailag bántalmaztak hazafiakat és még sorolhatnánk. Ez mindent elmond, hogy valójában kik is a valódi fasiszták... megnyugodhat mindenki: azok a liberálisok!

DAILYMAIL

Egy bestia, aki megerőszakolt egy iskolás lányt és le is videózta

Omeike Glenn-t, a 22 éves elkövetőt a bíróság 11 évre ítélte el, amiért egy 13 éves lányt erőszakolt meg.
A szex démon egy kislányt ragadott meg, aki a barátjához akart átmenni, megfenyegette a lányt, ha nem működik együtt, akkor bántódása esik. Ezt követően Glen Southwark a dél-londoni lakásán megerőszakolta a lányt, amit le is videózott.
Aztán újra megerőszakolta, annak ellenére, hogy a lány barátnője félbeszakította a mocskot. A bíróság bűnösnek találta az elkövetőt és 11 éves börtönbüntetésre ítélte és további 5 évet kell letöltenie a bűncselekmény súlyossága miatt.Az áldozatot is meghallgatta a bíróság, az elkövetőt másnap azonnal letartóztatták. Decemberben emeltek vádat ellene és a törvényszéki bizonyítékokkal szembesítették.

VOICEOFEUROPE

Salvini: Egyetlen egy migránsnak se kellene az olasz partokhoz érkeznie

Az olasz belügyminiszter egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy azt akarja, hogy egyetlen migránsokkal teli hajó se érkezzen Olaszországba.

"Ezzel arra célzok, hogy egyetlen egy migránsnak se kellene az olasz partokhoz érkeznie" - mondta Ahmed Maiteeq-kel (Líbia alelnökkel) tartott sajtótájékoztatón.

Majd azzal folytatta, hogy:

"Nem rég kifejtettük az álláspontunkat, néhány órája egyetlen egy humanitárius hajó nem tartózkodott Líbia felség-vizein."

Az olasz belügyminiszter Facebook-on egy posztban arról beszélt, hogy az illegális migránsok deportálását szándékoznak gyorsítani.

Ahogy a kampány beszédében is hangzott korábban a Liba félmillió migránst akar hazatelepíteni.

Vadhajtasok.hu

IN MEMORIAM LOVAS ISTVÁN
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató