2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Izraeli lap: Kubatov a magyar szurkolók "illetlen viselkedésétől" tart az FTC–Makkabi Tel-Aviv-mérkőzésen

A Makkabi Tel-Aviv labdarúgócsapata holnapután a Ferencváros vendégeként játszik Budapesten az Európa Liga selejtezőjében.

A Fradi-szurkolók már most készülhetnek a fokozott biztonsági intézkedésekre. A magyar és a klubzászlót azonban ezúttal bevihetik a lelátókra... Viszont jó, ha mindenki lakatot tesz a szájára, nehogy kicsússzon rajta ilyen-olyan antiszemitának minősülő szitokszó. Politikai üzeneteket tartalmazó transzparenseket és zászlókat azonban tilos lesz magasba emelni az Üllői úton. A Fradi vezetősége, élén Kubatov Gáborral, a klub elnökével, ugyancsak tart a szurkolók szájától és viselkedésétől – írja a listájáról is elhíresült klubelnök sajtótájékoztatójáról beszámoló izraeli Má’áriv című újság.

„A Ferencváros vezetése nagyon tart a szurkolók illetlen viselkedésétől, miután ez a közönség az elmúlt évtizedben már néhányszor elhíresült az antiszemita megnyilvánulásairól, amelynek betetőzéseként hosszabb időre bezárták a csapat stadionjának kapuit” - írja az izraeli újság, majd fölidézi a Kubatov Gábor múlt heti sajtótájékoztatóján elhangzott intelmet: „Arra kérjük szurkolóinkat, hogy az eseményhez méltó módon, illedelmesen viselkedjenek”, mondta a klubelnök-politikus, majd így folytatta: „Mert ha nem így lesz, súlyos büntetést kaphatunk, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni.”

Kubatov az izraeli csapatokkal történt korábbi hazai mérkőzéseken a „magyar” rendezők által előidézett gyalázatra utalva arról biztosította a fradistákat, hogy ezúttal a magyar és a klubzászlót is bevihetik a stadion lelátóira, ám szigorúan tilos lesz politikai üzeneteket tartalmazó transzparenseket és zászlókat (Kubatov valószínűleg a palesztin zászlóra gondolt – H. J.) a magasba emelni.

Az izraeli hírportál megelégedéssel említi, hogy 2003-ban jó fél évre bezárták a Ferencváros stadionját a szurkolók antiszemita viselkedése miatt, s az elmúlt években a „szélsőségesek” közül sokan már egyáltalán nem járnak ki a csapat mérkőzéseire. (A magyar olvasó, amiképpen Kubatov is, nagyon jól tudja, hogy sok fradista miért nem jár ki a mérkőzésekre – H. J.) A „szélsőségesek” többsége nem jár ki a mérkőzésekre, ám „a magyarok mégis attól tartanak, hogy a Makkabi Tel-Aviv elleni mérkőzésen ismét felszínre kerülnek a régi bajok”, jelentette ki Kubatov, majd aggodalmát így összegezte: „A szurkolóink időközben megtanulták az illedelmes viselkedést, ám rengeteg buta ember is van. Mert ha kizárnak bennünket az Európa Ligából, itt minden összeomlik, s ennek nem szabad bekövetkeznie”, jelentette ki Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

A Fradishop kínálatából:

Korábban az MLSZ-t büntették zártkapuval, mert a magyar szurkolók kifütyülték az izraeli himnuszt.

 

Forrás: Kuruc.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató