2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Rátámadtak, mert kipát viselt, majd a kiérkező rendőrök is őt verték meg – antiszemitizmus Németországban

Először egy német-palesztin fiatal támadta meg a kipát viselő amerikai professzort, majd a kiérkező német rendőrök is megverték. Ezúttal egy amerikai professzort támadtak meg Németországban azért, mert kipát hordott – írja a Bild. Az amerikai Jitzchak Jochanan Melamed professzort múlt hét szerdán támadta meg egy húszéves, német-palesztin származású fiatal. Ráadásul a kiérkező rendőrök összekeverték az áldozatot a tettessel, így a zsidó származása miatt megvert tanárral szemben alkalmaztak erőszakot.A palesztin származású támadó.A professzor a Bild német lapnak írt levelet az ügyben:
„Négy, öt rendőr ugrott rám. A fejemet a földhöz szorították, nem tudtam mozgatni, nem tudtam levegőt venni. Tucatnyiszor arcon ütöttek.”
Melamed szerint ezek után a rendőrök még azt is megpróbálták megakadályozni, hogy egyáltalán panaszt tegyen. A bonni rendőrfőnök Ursula Brohl-Sowa azt nyilatkozta a Bildnek, hogy „mindent megteszünk, hogy tisztázzuk ezt a szörnyű félreértést.” A professzort megütő rendőrt már áthelyezték egy másik szolgálati helyre – mondta a rendőrség szóvivője. A Bild szerint a professzortól már elnézést kértek az ügy miatt.A rendőrök által is megvert professzor.Az illetékes hatóságok antiszemita támadás miatt indítottak eljárást, a kölni rendőrkapitányság pedig hivatalos eljárás során elkövetett testi sértés és igazságszolgáltatás akadályozása miatt eljárást indított a professzort bántalmazó rendőrök ellen.Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató