2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Amerikai diplomata állt ki a bebörtönzött Tommy Robinson mellett

Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős nagykövete élesen bírálta a brit kormányt, amiért nem áll pártatlanul Tommy Robinson ügyéhez.

Egyre nagyobb nemzetközi visszhangja van annak, hogy Nagy-Britanniában bebörtönözték a jobboldali Tommy Robinsont, aki az elmúlt években mindig arra akarta felhívni sokszor provokatív akcióival a figyelmet, milyen negatív hatásai vannak az illegális bevándorlásnak és az iszlamizációnak.

Legutóbb Sam Brownback, Donald Trump személyes vallásszabadsági nagykövete azt mondta, hogy Nagy-Britanniának több szimpátiát kellene mutatnia az angol védelmi liga korábbi vezetőjével szemben.

A nyilatkozat időzítése sem volt véletlen, az amerikai elnök Londonban tartózkodott, ahol tárgyalásokat folytatott Theresa May miniszterelnökkel és találkozott II. Erzsébet királynővel is.

Szombaton ezrek tüntettek Tommy Robinsonért

Brownback Washingtonban korábban figyelmeztette Kim Darroch Nagy-Britannia amerikai nagykövetet is, hogy a Trump-adminisztráció kész nyilvánosan kritizálni Londont azért, ahogy bánik Robinsonnal és ügyével.

Stephen Yaxley-Lennon néven született Tommy Robinsont május végén 13 hónap börtönre ítélték, amiért tudósítani akart muzulmán erőszakoló bandák tárgyalásáról. A bevándorlásellenes aktivistát Londonba tartóztatták le és ítélték el uszítás és a köznyugalom megzavarása vétsége miatt.

Gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték, amiért interjúkat készített, és a Facebook-oldalán tudósított egy muzulmán nemi erőszaktevő banda peréről. A bíróság épülete előtt interjúkérdéseket tett fel a bandatagoknak.

A brit fővárosban ezekben a percekben is tart egy Robinson melletti szimpátiatüntetés, melyen több ezren jelentek meg brit zászlókat lobogtatva.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató