2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Junckerék meg akarják büntetni Magyarországot, amiért nem fogadunk be migránsokat

Kötelezettségszegési eljárást indít csütörtökön Magyarország ellen az Európai Bizottság "a menekülteket" segítő szervezetek ellen létrehozott úgynevezett "Stop Soros" törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt - értesült a Népszava.

A Bizottság szerint a jogszabálycsomag több uniós előírásba ütközik, ezért először levélben kértek választ aggodalmaikra a magyar kormánytól. Ezután még megvárták, hogy a Velencei Bizottság is írásban értékelje - ez június végén meg is történt, az Európa Tanács testülete kemény szavakkal ítélte el a jogszabálycsomagot.

https://www.vadhajtasok.hu/2018/07/14/juncker-megint-be-volt-b-a-mint-az-alban-szamar/
A migránsokat védik

A Velencei Bizottság rámutatott, hogy egy 2002-es európai uniós irányelv pontosan meghatározza, hogyan lehet büntetőjogi eszközökkel megelőzni, illetve kezelni az engedély nélküli határátlépést, tranzitálást és tartózkodást egy tagállam területén. A magyar szabályozás azonban túlmegy ezeken a kereteken, és igazságtalanul büntet olyan tevékenységeket, amelyek közvetlenül nem tehetők felelőssé az illegális migrációért. A tájékoztató kampányok bűncselekménnyé minősítése például a szólásszabadság jogtalan korlátozásának minősül - mondják a brüsszeliek.

Információink szerint a Bizottság csütörtökön bírósági szakaszba lépteti a kötelezettségszegési eljárást. A brüsszeli testület a menekültügyi eljárásokat, a visszatérésre vonatkozó szabályokat és a befogadási feltételeket ítéli az uniós joggal összeegyeztethetetlennek.

Mivel az aggodalmaira mostanáig nem kapott kielégítő választ Budapestről, az eljárás következő szakaszának megfelelően a magyar kormányt az EU Bírósága elé citálja.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató