2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Migránsokra lőttek a nagypaládi határon

Illegális migránsokat  fogtak el július 22-én virradóra a Nagypaládi határőrség (Nagyszőlősi járás) munkatársai.

A két férfi átmászott a kerítésen, s megpróbáltak gyorsan átjutni az ukrán – magyar határ másik oldalára, azonban a határőrök észrevették őket.

A határrendészek lövésekkel kénytelenek voltak megállítani a férfiakat.

Később kiderült, hogy a férfiaknak nem volt okmányuk, és elmondták, hogy Afganisztán állampolgárai – adta hírül a Mukachevo.net.

A migránsok elismerték, hogy

a jobb élet reményében akartak Magyarország területére kerülni.

Az eset jegyzőkönyvezése érdekében a katonák a Nagypaládi határőrségre szállították a bevándorlókat.

A Kárpátinfo.net korábban írt arról, hogy tizenkét migránst tartóztattak le Kárpátalján.

A 12 illegális bevándorlót július 20-án este a Csapi Határőregység emberei szlovák kollégáikkal együttműködve tartóztatták le. Az unghutai (Гута, Ungvári járás) határőrség munkatársai ismeretlen személyek jelenlétét észlelték közvetlenül az államhatárnál.

A letaposott fű arra utalt, hogy nemrég több ember haladhatott el arra. A határőrök azonnal megkezdték a keresési műveleteket, valamint értesítették a Szlovák Köztársaság határőreit is. A keresés hatékonysága érdekében a határőrök közös járőrözést kezdeményeztek európai kollégáikkal. Hamarosan négy ázsiait tartóztattak le, akik Szlovákia irányába haladtak. Tíz perc múlva a szlovák határrendészek még nyolc migránst fogtak el az államhatár mellett.

A letartóztatottak vietnami állampolgároknak vallják magukat, de nem tudtak felmutatni személyt igazoló okmányokat. A megfelelő eljárási intézkedések után az illetőket felelősségre vonják. További sorsukról a bíróság dönt majd.

Forrás: Karpatinfo.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató