2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Új stratégiát próbált bejelenteni Vona utódja - és közben sikeresen tette nevetségessé magát

Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton hívjuk meg Önöket sajtótájékoztatónkra, melynek témája:

A Fidesz választás utáni törvénykezésének értékelése

Tartja: Sneider Tamás a Jobbik elnöke

Ez állt a Jobbik sajtóosztályának mai meghívójában. Azt hittük, a Szájer felesége alá rendelt bíróságok gyalázatos működéséről és vérlázító ítéleteiről lesz szó, ezt jelenti ugyanis a törvénykezés. Arra is gondoltunk, hogy talán mégsem a bíróságok működését éri majd bírálat, hanem a jogszabály-alkotási folyamatokat, azaz a törvényhozást, de a csődbe vitt párt éhbérért vett fel amatőröket a sajtóosztályra, akik nem ismerik a különbséget a két fogalom között.

Aztán megláttuk a pártlap vezető anyagát, és elkezdtünk gyanakodni, talán mégsem a sajtóosztállyal van gond. És nem is az Alfahírrel, bár az sem lenne különösebben meglepő. De ötször azért mégsem lehet elgépelni egy másik, ráadásul értelmes szóra ugyanazt.

Ezek szerint tehát arról van szó, hogy Sneider Tamás, aki nem csak a Jobbik elnöke, hanem - egyáltalán nem mellesleg - az Országgyűlés alelnöke is,

nem tudja, hogy a törvénykezés a bíróságok dolga, a törvényhozás pedig Országgyűlésé.

Ajánljuk szíves figyelmébe az egyszerű elérhetőség kedvéért az e-nyelv.hu 2010-es szócikkét (de más forrásból is lehet tájékozódni, természetesen, ha már eddig nem sikerült ilyen alapfogalmakkal megismerkedni):

törvénykezés, törvényhozás 2010. 08. 05.Érdeklődnék, hogy a törvénykezés szó használható-e törvényhozás értelemben, vagy csak a bírósági ítélkezés értelmű használata a helyes.A törvénykezés szó nem használható a törvényhozás értelemben. A törvénykezés ugyanis a bíróságok jogalkotó tevékenysége, körébe tartozik a bíróság előtt folyó peres és nem peres eljárás, ill. a bírósági eljárásban meghonosult gyakorlat. A törvényhozás vagy törvényalkotás joga pedig az újkori politikai rendszerekben a népet, ill. a legfőbb népképviseleti szervet illeti, az ezzel kapcsolatos eljárást többnyire alkotmány szabályozza. (Magyar Nagylexikon)

És hogy mi a nagy-nagy bejelentés alapját képező új stratégia?

Na pont ez az, ami nem derült ki... Alfahíresen szólva:

Miután a mostani törvénykezés átlépett egy bizonyos szintet a Jobbiknak új stratégiára van szüksége, aminek kidolgozása el is indult, az összes párttag és az értelmiségi holdudvar bevonásával.

Reméljük, akad legalább egy magyartanár is a megmaradt holdudvarban...

Annyit azért mégiscsak megtudunk - még szerencse, hogy valaki rákérdezett, mit is akar mondani egyáltalán az elnök úr -, hogy

főleg módszertani megújulásokra kell gondolni, tehát a szociális nemzeti néppárti irányvonalat ezután is tartani fogják, de az eddigieknél fontosabbá válhatnak a szabadságjogokkal kapcsolatos kérdések.

Magyarul marad a Vona-vonal, felturbózva az eddig a balliberálisoktól hallott, és halálosan unalmas diktátorozással. Ez valóban üdítően új stratégia.

"Törvénykezési dolgok"

Cikkünk megírásának végére befutott a Jobbik videója is, melyben e kiváló államférfi megcsillogtatja intellektusát, és

egy rövid értékelést tesz a választás utáni időszak törvénykezési dolgairól.

Épületes időtöltést kívánunk:

Forrás: Kuruc.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató