2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Migránsok verték az antifasisztákat a "tolerancia" jegyében rendezett focikupán

Amikor szélsőbalosok szeretnék megmutatni, hogy milyen a fair play, és ehhez migránsokat hívnak meg, akkor ez könnyen balul sülhet el.

Július 21-en este Zwickau városában a tolerancia es “fair play” jegyében focitornát hirdettek. Zwickau városa idén is támogatta az  „United Colors Street Soccer Cup” elnevezésű rendezvényt.

Mit az előző években, úgy idén is kevés érdeklődést mutattak az emberek a “tolerancia és fair play” jegyében rendezett foci kupa iránt, ezért migráns csapatokat hívtak, hogy mégse legyen nagy leégés a balos rendezvény. Arra viszont nem számítottak a tolerancia bajnokai, hogy szeretett kis kedvenceik rájuk támadnak.

Évek óta erre ezen az egy napon a város főterén ittas, dühöngő punkok gyülekeznek, melyre a helyiek a nagy reklám ellenére idén sem voltak kíváncsiak.

A fiatal migránsok az alkoholista, színes tarajos punkok látványával nem tudtak mit kezdeni, ezért szép szó helyett rögtön nekik ugrottak. A focitornát hamar be is kellett fejezni a verekedés miatt.

Még a “szabad sajtó” sem tudott emellett elmenni szótlanul. “Valójában ennek egy barátságos focitornának kellett volna lennie a “tolerancia és fair play” jegyében, de verekedés lett a vége”- írta egy helyi lap.

Wolfgang Wetzel a zöld párttól az mondta ,hogy “konfliktusok mindig is voltak.” Végül is el lehet intézni ennyivel azt, hogy egy újabb rózsaszín szappanbuborék pukkadt ki a migránssimogató balosok orra előtt. A szervezők az eset után intenzív párbeszédet kezdeményeznek a migránsokkal, hogy a jövőben a nézeteltéréseiket ne erőszakkal oldják meg.

Forrás: Patriota.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató