2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Marian Cozma édesapja: "a fiam támadója mulatozik, míg mi nyomorgunk"

Megszólalt Marian Cozma édesapja annak kapcsán, hogy az egyik támadót, Sztojka Ivánt "kifogástalan magaviselete" miatt idő előtt szabadon engedték.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Sztojka Iván nemrégiben szabadult. A gyilkost jogerősen 13 év fegyházra ítélték, amiért döntő szerepet játszott Marian Cozma brutális meggyilkolásában. Végül azonban a "kifogástalan magaviselete" miatt 9,5 év után szabadulhatott. A hír kapcsán megszólalt a veszprémi kézilabdázó édesapja, Petre Cozma is – írja a Blikk. Vérlázítónak tartja, hogy a fia egyik gyilkosa jóval a kiszabott büntetés lejárta előtt, négy és fél évvel korábban szabadult.Petre Cozma a sors igazságtalanságának érzi, hogy míg ő soha nem láthatja viszont a fiát, addig a Sztojka család nagy bulival ünnepelte, hogy Iván újra köztük van.
Döbbenet és igazságtalanság, ez a két szó, ami elsőre eszembe jutott, amikor megláttam, hogy kint van a fiam egyik támadója"
– üzente ügyvédjén keresztül Petre Cozma.
Borzalmas érzés, hogy ezek az emberek ünnepelnek, gyakorlatilag egy tragédia nyomán örvendeznek! A fiam támadója mulatozik, míg mi nyomorgunk: ők vígan élnek, én és a nejem a létminimum környékén tengődünk, és az egészségünk is romokban hever."
Megemlíti a Blikk azt is, hogy a kártérítésből Cozmáék a mai napig nem láttak egy forintot sem. Az ügyvéd, dr. Helmeczy László szerint a bíróság 210 millió forintnyi vagyoni és 16 milliónyi nem vagyoni kártérítést ítélt meg a Cozma család részére, ám ők ebből a mai napig egy fillért sem kaptak. Érdemi választ nem kapott az ügyvéd senkitől, hogy ez miért van így.
Tiszteletbeli polgár címet kapott Veszprémben, és egy háromméteres mellszobor őrzi Marian Cozma emlékét. Mezszámát Veszprémben és Romániában is örökre visszavonultatták.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató