2021. február 25. - Géza
EUR : 359.23
USD : 295.35
15°

A Jobbik a balliberális oldalon keres magának helyet

Deák Dániel politológus, a Figyelő munkatársa szerint a Jobbik végleg szakítani akar nemzeti jobboldali identitásával, és a balliberális oldalon keres magának helyet. Deák Dániel az M1 aktuális csatornán vasárnap úgy fogalmazott:
A Jobbik vezetése nem vonta le az április 8-i országgyűlési választás tanulságait,
és tovább folytatja azt a néppártosodásnak nevezett irányvonalat, amelynek köszönhetően folyamatosan csökken a párt támogatottsága.

Hiteltelen irányvonal

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke kedden azt mondta, továbbra is „szociális nemzeti néppártot”, akarnak építeni, de valószínűleg sokkal fontosabbak lesznek a szabadságjogok. Deák Dániel szerint az, hogy ilyen „balliberális kampányt” kezd el folytatni, azt mutatja, hogya Jobbik végleg szakítani akar nemzeti jobboldali identitásával,és már a balliberális oldalon keres magának helyet. Ez azonban egy behatárolt, szűk „politikai piac”, amelyen már nagyon kevés választó van, így a Jobbik támogatottsága tovább csökken majd – értékelt. Úgy vélekedett: a Jobbik jelenlegi politikusi gárdájával „meglehetősen hiteltelen” egy ilyen irányvonal. Példaként említette, hogy Sneider Tamás szkinhedmúltja folyamatosan napirenden van.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató