Vadhajtások

Közel nyolcezer illegális bevándorló érkezett Bajorországba az idén

Ráadásul ez a szám még csak az év első hat hónapjában érkezett illegális bevándorlók mennyiségét mutatja.

A szövetségi rendőrség az év első hat hónapjában a bajor határszakaszon 7 600 illegális bevándorlót regisztrált. Mindemellett 274 embercsempészt tartóztattak le.

A legtöbb tiltott határátlépésre az Ausztriával közös, 815 kilométer hosszú határszakaszon került sor. Ezen a területen 250 embercsempészt vettek őrizetbe és 5 350 illegális határátlépőt buktattak le. A többi migráns a Csehországgal közös határszakaszon próbált átszökni.

A Németországba érkező migránsok 27 százaléka Ausztria felől lép be az országba.

A tavalyi év azonos időszakában 230 embercsempészt fogtak el. Az illegális bevándorlók száma 2017 januárja és júliusa között 9 650 főt tett ki. Többségük Nigériából, Afganisztánból, Törökországból, Irakból és Szíriából jött. A migránsok kocsiban, vonaton és buszon megbújva próbáltak bejutni az országba.

Bajorország 1 175 kilométer hosszú határszakasszal rendelkezik, amin Ausztriával és Csehországgal osztozik.

A bajor tartományban augusztus 1-én nyitották meg a magyar tranzitzóna működési elvéhez hasonló migránsközpontokat. Itt fogják elbírálni az országba érkező migránsok menedékkérelmét. A központon keresztül könnyebb lesz kitoloncolni azokat az illegális bevándorlókat, akik nem szeretnének integrálódni, vagy menedékkérelmüket elutasították. Azok is kedvezőtlen elbírálásra számíthatnak, akik valamilyen bűncselekményt követtek el. Amennyiben ezt megállapítja a bíróság, akkor azonnal “csomagolhatnak”.

Forrás: 888.hu

OSZD MEG VADUL: