Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón

Egy aranyéremmel (Milák Kristóf 200 pillangón) és két ezüsttel (Kenderesi Tamás 200 pillangón és Késely Ajna 800 gyorson) állt a magyar csapat a glasgow-i úszó Európa-bajnokság negyedik napjának döntői előtt, a hétfő esti finálék közül pedig már rögtön az elsőben volt magyar érdekelt: Szilágyi Liliána és Kapás Boglárka is ott volt ugyanis a férfiaknál két érmet is hozó 200 pillangó legjobb nyolcas mezőnyében – mindketten ifjúsági olimpiai bajnokok voltak a számban, Kapás 2010-ben, Szilágyi 2014-ben.

Kapás és Szilágyi is nagyon gyengén kezdték a 200-as döntőt, sokáig a mezőny végén voltak, Kapás az utolsó 50 méter kezdetén még csak az ötödik volt, onnan viszont iszonyatos hajrát nyitott, és 2:07,13-as egyéni rekorddal Európa-bajnok lett. Szilágyi a hatodik helyen zárt.

A 2016-os londoni Európa-bajnokságon Kapás négy aranyat is nyert, de mindet gyorsban, korábban 2012-ben is Eb-győztes volt, így összesen a hatodik Eb-aranyát szerezte.

A hétfői programban még Hosszú Katinka és Burián Katalin (100 hát elődöntő – ebben a számban is olimpiai bajnok lett Hosszú 2016-ban) és Cseh László (50 pillangó elődöntő) érdekelt még a magyarok közül.

A nem magyar érdekeltségű döntők közül az elsőn, 100 háton az orosz Kolesnyikov nyert junior világcsúccsal (52,53) nyert.

 

Forrás: Index.hu

Check Also

Benedek Tibor lett az évszázad legjobb férfi vízilabdázója

Benedek Tibor lett a világ legjobb 21. századi férfi vízilabdázója. Bekerült az álomcsapatba Kásás Tamás és Varga Dénes …