Vadhajtások

Kárpátalján hadgyakorlatoznak az ukránok

Ukrajna nagyszabású hadgyakorlatba kezd, melynek neve “Speka” (Hőség) 2018 lesz és minden magyar tiltakozás ellenére elkezdi ukrán katonák és családjaik Kárpátaljára (Beregszászra telepítését), azaz mégis létrehozza (felújítja) az ottani katonai bázisát. – jelentette be az ukrán Védelmi Minisztérium.

A manőverek vezetője az ukrán fegyveres erők egyesített vezérkari főnöke, Viktor Muzhenko tábornok lesz.

Kommentár:
Az “ukrán” kormányzat egyre nagyobb erőt fordít a kárpátaljai magyarság megfélemlítésére és Magyarország elrettentésére. Most éppen 600 ukrán katonát és azok családjait telepítik át a többségében magyarlakta Beregszászra.

A világ legnagyobb bábállamaként számontartott Ukrajna a folyamatos magyar jogfosztásokat most azzal fejelte meg, hogy katonákat telepít a magyar határ közelébe.
Mindez két célt szolgál:

1. a magyarlakta vidék elukránosítását,
2. a folyamatos katonai jelenlét által megteremtett félelemkeltést.

Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter a 128-as dandár egyik egységének a magyar határtól alig 10 km-re fekvő Beregszászra történő áthelyezését, valamint a Munkácson és Ungváron található katonai létesítmények, laktanyák infrastrukturális fejlesztését, katonalakások kárpátaljai építését szorgalmazza.

Mivel Beregszász lakosságának alig a fele magyar, így a város nemzetiségi egyensúlyának a megbomlásához vezetne az ukrán nemzetiségű katonák odatelepítése. Ráadásul Beregszász nagyon közel fekszik Magyarország jelenlegi határaihoz, a munkácsi dandár egyik egységének az odahelyezése Magyarország felé is rendkívül barátságtalan lépés lenne.

De a jelenlegi ukrán vezetéstől semmi jóra nem számíthatunk.

Forrás: Világhelyzete Facebook oldal

OSZD MEG VADUL: