Vadhajtások

Szlovák sajtó: A Dunaszerdahely szurkolói úgy viselkedtek, mint az állatok

Miközben a DAC-szurkolók a fantasztikus nyitrai diadalt ünneplik, a szlovák sajtó támadásba lendült ellenük. A Šport24.sk-n megjelent keddi cikk szerint a “Dunaszerdahely szurkolói úgy viselkedtek, mint az állatok”.

Vasárnap Nyitrán a stadionavatón dunaszerdahelyi győzelem született annak ellenére, hogy a 60. percig a hazaiak vezettek. A sárga-kékek 2:0-ás hátrányból álltak fel, és fordították saját javukra a mérkőzést.

A szlovák portál cikke szerint míg a dunaszerdahelyi játékosokat óriási dicséret illeti, amiért megfordították a mérkőzést, addig a “szurkolói pont fordítva, fenékbebillentést érdemelnének”.

A cikk közlése szerint a mérkőzésen két olyan esemény is történt, ami miatt büntetésre számíthatnak a dunaszerdahelyiek. Az egyik esetben egy műanyag söröspohár repült be a pályára tartalmával együtt, és el is találta az egyik nyitrai játékost.

A másik esetben egy öngyújtó találhatta el az RTVS kamerását, aki ezután el is hagyta a vendégszektor előtti területet. A közszolgálati adón a mérkőzést élőben követő kommentátor, Ľubomír Hlavena erről úgy nyilatkozott, hogy

 

“A közvetítés alatt jelezték nekem, hogy az egyik kamerást eltalálták valamilyen tárggyal és elhagyta a vendégek számára fenntartott szektort. Ezért lettek megrövidítve a televízió előtt ülő nézők a dunaszerdahelyiek győztes góljának legszebb pillanatairól. Mivel pont azon a részen kellett volna lennie a kamerásnak. Arról, hogy ápolásra szorult-e, nincs tudomásom”

– nyilatkozta Hlavena.

A Šport24 közlése szerint mindkét esetet rögzítették a biztonsági kamerák.

 

“A mérkőzés után látni akarták a felvételeket a rendőrök, a mérkőzés delegáltja és a dunaszerdahelyi biztonsági főnök is. Utóbbi mindkét elkövetőt felismerte a felvételeken. Azt mondta, hogy nem ez az első eset, hogy ezek a szurkolók gondot okoztak. Mi ugyancsak tanultunk ebből a mérkőzésből és a vendégszektorhoz hálót feszítünk majd ki, hogy ne repülhessenek be a fűre veszélyes tárgyak”

 

nyilatkozta egy nevét nem vállaló forrás a nyitrai táborból.

 

A Körkép.sk szintén jelen volt a mérkőzésen, a B-középből követtük végig a találkozót. Így a látottakat tapasztalva annyit tennénk hozzá, hogy a söröspohár repülése előtt épp a hazaik egyik játékosa hergelte a gól után a vendégszektort azzal, hogy csendre intette őket ujját a szája elé tartva. A söröspohár csak ezután a nyilvánvaló provokáció után landolt (egyébként ártalmatlan módon) az egyik játékos hátán.

 

Hozzá kell tenni továbbá azt is, hogy távozás után a hazai szurkolók közül többen a bejáratnál várták a sárga-kékeket, és a rohamrendőrök fedezékéből folyamatosan provokálták a távozókat. Egyikük egy fél literes palackkal meg is dobta az autóikhoz tartó vendégszurkolókat. Kár, hogy ezekről a szlovák média már nem számolt be.

Forrás: Korkep.sk

OSZD MEG VADUL: