2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Vérlázító: Mohamed migráns családja havonta 5239 eurót kap Németországtól

  Egy, a Sat1 német tévécsatorna által még tavasszal elkészített híranyagból ismételten az derül ki, hogy a német állam igencsak bőkezűen gondoskodik a területén tartózkodó migránsokkal.
A történet főszereplője egy Mohamed nevű szír migráns, aki a 2015-ös bevándorlási hullámmal és egyedül érkezett Németországba.  Később aztán hozzá utazott Szíriából a felesége és 11 gyermeke is. A 2020-ig németországi tartózkodási engedéllyel rendelkező Mohamed család, jelenleg Lipcsében tartózkodik. Menekültügyi ellátásként és a gyermekek után megkapott járandóságokként összesen 5239 euró, azaz 1.715.938 forintnyi jövedelme van a családnak minden hónapban.
Ezen kívül más jövedelmük nincs, mivel senki sem dolgozik a felnőttek közül. Mohamed Szíriában egy iskolai végzettség nélküli mezőgazdasági segédmunkás volt, most pedig munkanélküli Németországban. Saját elmondása szerint Németországban eddig hiába próbálkozott munkát találni, mert a német nyelvtudásának a teljes hiánya miatt már elküldték őt a postától és egy újságkihordó cégtől is. Ennek ellenére a Mohamed család nem szenved hiányt semmiben, mivel a német állam által biztosított 5239 eurós havi jövedelemből még az 1220 eurós házbérleti díjuk kifizetése után is marad 4000 euró (1.288.000 forintnak megfelelő összeg). A család egyébként Lipcse belvárosában egy 220 négyzetméteres lakást bérel.
A Mohamed család éves jövedelem-támogatása 62 ezer euró (20 millió forint). A televíziós stáb megkérdezett néhány lipcsei lakost is az utcán arról, nem tartják-e  egy kicsit aggályosnak a migránsok ilyen bőkezű ellátását. A megkérdezettek nagyrészt nehezményezték a magas költségeit a migránsok ellátásának, mivel véleményük szerint Németországban sok németnek is anyagi nehézségei és lakhatási gondjai vannak, de azok nem kapnak ilyen anyagi támogatást.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató