2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Merkel párttársa: nem baj, ha a németek kisebbségbe kerülnek

Az Angela Merkel által vezetett Kereszténydemokrata Unió, azaz a CDU egyik politikusa igen meredek állításokat tett publicisztikájában: szerinte csak idő kérdése, amíg a migránsok kerülnek többségbe Németországban, de emiatt nem kell aggódniuk a németeknek.A hajmeresztő kijelentéseket Barbara John tette publicisztikájában, amely a német Der Tagesspiegel lapban olvasható.
Csak idő kérdése, hogy a bevándorló háttérrel rendelkező emberek kerüljenek többségbe a nagyobb városokban"
– olvasható az írásban, a CDU-s politikus szerint azonban a németeknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy kisebbségben lesznek saját otthonukban.
Frankfurtban már látható ez a tendencia. Ez lett az első német nagyváros, ahol a németek kisebbségbe kerültek a bevándorló hátterűekkel szemben. A lakosság ugrásszerű megnövekedése az utóbbi években a tömeges migrációnak köszönhető.
A politikus szerint a migránsok számarányának növekedése visszafordíthatatlan. Példaként Amszterdamot és Rotterdam belvárosát említette. Mint írja, ott sem a hollandok vannak többségben. Barbara John szerint azonban "alaptalanok" azok a félelmek, miszerint kisebbségbe kerülni rossz dolog.
Annyi minden fog változni – néhány dolog még jobb is lesz"
– zárja gondolatsorát a CDU-s politikus.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató