2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

"Nem rasszista vagyok, hanem nacionalista": Miért is tekintenek történelmi választásra a svédek?

"A vonatok és korházak nem működnek, de a bevándorlás folytatódik" - Robert Mathson egy zöldségolaj termelőgyár visszavonult munkása Svédországban. Ezt nyilatkozta a Bloomberg-nek ugyanazon a napon, amikor fiatal maszkosok tomboltak öt városban.

A bevándorlás-ellenes Svéd Demokrata Párt népszerűsége emelkedik a szeptember 9-i választás előtt.
"Nem vagyok rasszista, hanem Nacionalista"

- mondta Mathson

"Nem szeretem azt látni, hogy egy városRÉSZben nikábot viselő nők egymással harcolnak"

Svédországban is megtörténik a politikai "földrengés" szeptember 9.-én, ahol az általános választások véget vethetnek az egyszázada tartó szociáldemokraták uralmának és elhozza a népszerű nacionalista párt számára a hatalmat, amelyet szélső-jobbosnak hangoztatnak?

Svédország homogén, 10 millió lakosú társadalma az elmúlt öt évben 600 000 bevándorlót fogadott be, ami rendkívüli.

https://www.vadhajtasok.hu/2018/08/14/zavargasok-goteborgban-88-autot-gyujtottak-fel-egy-ejszaka-leforgasa-alatt-a-fiatalok/

És ezek után a svédek az ablakokon kinézve láthatták, hogy autók robbannak fel, a füst sötétiti el az eget és felfegyverkezett maszkos férfiak azzal voltak elfoglalva, hogy a parkoló autók fele robbanó anyagokat dobáltak. Úgy tűnik, hogy betelt a pohár.

Utóbbi években a svédeknél a demokratákat "rasszistáknak és náciknak" címkézték meg. A kedden történt események egy házon belüli terrornak adott hangot, amely a pártnak a népszerűségét megugrasztotta.

A "Svédország az első" nevű párt hasonló platformot valósít meg, mint Donald Trump-é, őket azzal vádolták meg, hogy erőszakos asszimilációt követelnek meg, hogy valaki állampolgár lehessen.

AKESSON JOBBRA

A tudósításokkal kapcsolatosan olyanokat is írnak, hogy a demokraták szerint az utóbbi évek két legrosszabb kormánya volt az országnak, legalább is ez hangzott el Akesson beszédében.

Egy másik 60 év körüli svéd demokrata támogató azt mondta, hogy
"Nem vagyok rasszista, mert realista vagyok"

A svédek két legnagyobb pártja érzi a nyomást, mert az emberek aggódnak kulcsfontosságú témákban, amiket Akesson prédikált: rend és törvény, egészségügy és a bevándorlás, mert a rendszer egy tömeges beáramlás következményeit nem tudja kezelni.

A Bloomberg továbbá azt is elmagyarázza, hogy még a szociáldemokraták fiatal szavazói is hátat fordítanak a pártnak, plusz megszólalt egy jogi hallgató aki lehet el se megy szavazni, amiért a főbb pártok csak a saját játékukat akarják játszani, ahelyett, hogy meghallgatnák az embereket, de a támogatásukat akarják.

A cikk végén levonja a következtetést, hogy a bevándorlás túl messzire ment és ezek után, - amely hangot adott világszerte - a jobboldali konzervatív mozgalmakat a csúcsra is tette.

www.vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató