2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A csíkszeredai börtönbe vitték Bekééket

Hétfőn délben a feketehalmi börtönből a csíkszeredaiba szállították át Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt – tudtuk meg tegnap Szőcs Csongortól, Zoltán öccsétől, aki a Beke családdal együtt szerdán Csíkszeredában találkozott a két bebörtönzött vármegyéssel. A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéktől az indoklást még mindig nem kapták meg a bírósági vakáció miatt, ezért egyelőre nemzetközi szinten sem lehet tovább lépni.

Elmondása szerint jelenleg pszichikailag jobb állapotban vannak, mint a feketehalmi börtönben, ahol kilencen voltak egy kis cellában. Csíkszeredában jól fogadták őket, sokkal civilizáltabb körülmények között, ketten vannak egy cellában, elkülönítve a többi rabtól.

„Ha lehet mondani, most sokkal jobb kedvűek, mivel magyar szót is hallanak” – mondotta Szőcs Csongor, aki azt is elárulta, hogy sem Feketehalmon, sem Csíkszeredában nem szenvedtek semmiféle agressziót társaik részéről azért, mert magyarok, vagy mert terrorista bélyeget sütöttek rájuk.

A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéktől az indoklást még mindig nem kapták meg a bírósági vakáció miatt, ezért egyelőre nemzetközi szinten sem lehet tovább lépni.

Iochom István - 3szek.ro

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató