Vadhajtások

A szoptató anyuka az közszeméremsértés, de a férfiak meztelenül Pride-ozása az nem

Rendőrt akartak hívni egy szoptató anyukára a pécsi Árkádban. Az anyuka teljesen eltakarta magát, csak a baba látszott, mégis közszeméremsértéssel vádolták.

Közszeméremsértés miatt akart rendőrt hívni egy szoptató anyukára egy biztonsági őr a pécsi Árkádban. A Baranya megyei hírportál, a BAMA.hu beszámolója szerint a fiatal anyuka a Facebookon számolt be az esetről. Azt írta, nagybevásárlásra mentek az Árkádba a férjével és egy hónapos kisbabájukkal. Ám a gyermek megéhezett, majd leült egy padra, és megszoptatta. Amint írta,

„mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott”.

Az áruház egyik biztonsági őre azonnal odament és felszólította, hogy ezt azonnal hagyja abba. Megfenyegette, hogy rendőrt hív rá, mert amit csinál, az közszeméremsértés. A BAMA megkereste a pécsi Árkád igazgatóját. Martits Balázs azt mondta:  nincs ilyen szabályzatuk, hogy nem szoptathatja egy anyuka a gyermekét, és az őrnek nem lett volna joga ahhoz, amit tett, ezért belső vizsgálatot rendeltek el.

A Vadak véleménye az, hogy legfőképpen az a gusztustalan, hogy egy anyára bármikor ráhívnák a rendőrt, mert eteti a csecsemőjét, ami bárkivel előfordulhat, hisz a csecsemő az nem egy ébresztőóra, amely időzítve van, hogy mikor éhes. Egy gondosan eltakart nő a gyermeke etetése közben sem gusztustalan, bár lehet, hogy a biztonsági őr homoszexualitásából adódóan gusztustalannak vél egy nőt. Ez az ő baja.

Ezt megértjük, de akkor az is legyen gusztustalan, hogy meztelenül rohangáló elmebetegek lóbálják a fütyköst az Andrássy úton. Ja, hogy ahhoz joguk van, mert így nyilvánítják ki a véleményüket?

A homoszexuális, szőrös férfiak mászkálhatnak az utcán meztelenül, mert az “milyen jó”, de egy nő nem etetheti a gyermekét, mert gusztustalan? Ha valakinek ilyen felfogása van, jobb, ha inkább elássa magát. Mindenkinek jót tesz vele. Ebben biztosak vagyunk.

Vad Béla – Vadhajtások