2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Délvidéken is magyar szurkolótábort toboroznak

Felvidéken a Dunaszerdahely, Székelyföldön a Sepsiszentgyörgy és most Délvidéken a Topolya.

A Délhír számolt be a nagyszerű hírről:

Itt az idő – Szervezett magyar szurkolást a délvidéki lelátókra!

Az elmúlt évben több tucat ismerősömet láttam, amint kissé irigykedve osztotta meg ahogy a felvidéki DAC szurkolók teli stadion előtt teljes torokból éneklik az Ismerős Arcok Nélküled című dalát, vagy a könnyeikkel küszködve írják meg, hogy micsoda teljesítmény, hogy az erdélyi hokisok a székely himnuszt is eléneklik a mérkőzés után, és ebben igazuk is van.

Én magam is “rengeteget sírtam”, hogy Délvidéken miért nincs ez így, és most, hogy valami megmozdult, egy percig sem volt kérdés, hogy ott a helyem a lelátón.

Eközben nekünk délvidéken számos nagyszerű világraszóló tehetséges sportolónk van, fantasztikus eredményekkel, azonban sajnos a népszerű csapatsportokban nem tudtunk szervezett magyar szurkolást tető alá hozni eddig.

Ennek lehet most vége, persze ehhez rád is szükség lesz.

Ugyanis csapatszimpátiától független szurkolócsoport szerveződik Délvidéken, Blue Betyárs néven a topolyai TSC köré, amelynek most egy szezonon keresztül a zentai stadion lesz az otthona, amely kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a Tisza-menti magyar tömbnek is elérhető helyen, szervezett keretek között (ismét) megszülessen a délvidéki magyar lelátói kultúra, amelynek már eddig is komoly hagyományai voltak.

A magyar kormány és Orbán személyes vonzalmát az akadémiákhoz és a Kárpát-medencei stadionépítésekhez nem szeretnénk kommentálni, megkerülni persze nem lehet, hogy a topolyai csapat most egy hatalmas forrásinjekciót kapott, amihez bőven van köze a politikának is. De ha még savanyú szájízzel is, de azt kell mondjuk, hogy ez bennünket nem szabad, hogy érdekeljen, hiszen mint a felsorolt erdélyi és felvidéki példák is mutatják a szurkolásnak bizony nemzetmegtartó, önazonosság erősítő és közösségformáló szerepe van és ez az, ami igazán fontos!

Tessék belenyugodni, Orbánnak akkor is heppje marad a felcsúti stadion és a focibiznisz ha megszervezzük a délvidéki magyar szurkolást, meg akkor is ha nem. (Ez az orbános rész elengedhetetlen... - a szerk.)  Vagyis csak rajtunk áll, hogy kihasználjuk-e az alkalmat. Hiszen jelenleg minden jel afelé mutat, hogy a TSC ki tud majd emelkedni a helyi labdarúgás szintjén, és az, hogy a lelátón lehet-e majd hallani a “kék-fehérek” ritmust, vagy csak a közép-szerbiai és belgrádi szurkolók hangjától zeng majd a Tisza-menti stadion az már senki máson sem múlik, csak rajtunk.

A topolyai TSC első hazai meccse most szombaton, 08. 18-án 17:00 órakor veszi kezdetét a zentai stadionban, szervezett autóbusz Topolyáról indul 16:15-kor a Venus elől, bővebb infó a TSC oldalán található.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató