2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Trump: emberek millióit némíthatja el a közösségi médiumok önkényes cenzúrája

Donald Trump amerikai elnöki a héten már sokadszorra foglalkozott azzal, hogy a közösségi oldalak egyszerűen elnémítanak embereket és saját kedvük szerint cenzúrázzák a tartalmakat.

Pénteken Donald Trump ismét Twitter-bejegyzésben szállt bele a cenzúragyárként működő közösségi oldalakba. Nem ez az első alkalom, hogy az elnök élesen bírálja  többek között a Facebookot, a Spotify-t vagy az Instagramot, legutóbb vasárnap posztolt a témával kapcsolatban.

Akkor Donald Trump azt írta, hogy a közösségi hálók teljes mértékben diszkriminálják a republikánus/konzervatív hangokat, amit  a kormány nem fog annyiban hagyni.

Az amerikai elnök kifejtette, hogy miközben a jobboldali véleményűeket gyakran elhallgattatják, addig másokéval semmit sem tesznek.

A cenzúra nagyon veszélyes dolog. Nincs még egy olyan fakenews-gyártó, mint a CNN vagy az MSNBC és én mégsem kérem, hogy hagyjanak fel beteges magatartásukkal"

– írta akkor Trump.

Pénteken is hasonlóakat közölt Twitter-oldalán a vezető, legújabb üzenetében arra figyelmeztetett, hogy emberek milliót némíttatják el a közösségi oldalak moderátorai, ez ellen pedig valamit tenni kell.

A Facebook és a Google ellen már vizsgálat folyik az Egyesült Államokban, amiért nemes egyszerűséggel letörölték a világhírű jobboldali megmondóembert, Alex Jones-t a közösségi oldalakról. Később a Twitter is felfüggesztette Jones fiókját.

Külön érdekesség, hogy a latin-amerikai országok kormányai által támogatott Telesur oldalát kétszer is törölte a Zuckerberg-birodalom zászlóshajója. Később visszaállították az oldalt és bejelentették, tévedésből törölték azt.

Donald Trump a hét elején interjút adott a Reuters hírügynökségnek a témával kapcsolatban. Az amerikai elnök akkor úgy nyilatkozott, hogy veszélyes tendenciát mutat az, hogy egyre több embert törölnek a közösségi oldalak a véleményük miatt.

Te lehetsz holnap a következő, akit leszednek"

– közölte az elnök.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató