2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Baloldali Sziget – Rendőrségi bejelentés követte Szanyiék kommunista nosztalgiázását

Bejelentést tett a rendőrségen a hétvégén megrendezett Baloldali Sziget Fesztiválon elhangzottak miatt a PestiSrácok.hu egyik olvasója, akinek véleménye szerint Mihalik Angelika és Szanyi Tibor a közösség elleni uszítás mellett nyilvánosan tagadták a kommunista rendszer bűneit, Szanyi ezzel a második világháború népirtásait és a holokausztot is relativizálta.

Közösség elleni uszítás, illetve nemzeti szocialista, vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt bejelentést tett a rendőrségen egyik olvasónk a hétvégén Horányban megrendezett Baloldali Sziget Fesztiválon elhangzottak miatt.

Illés Attila azért fordult a hatósághoz, mert véleménye szerint az egyik előadó, Mihalik Angelika, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség képviselője felszólalásban Magyarország alaptörvénye, és az azon alapuló államrend, illetve a nemzeti jelképeink tagadását hangoztatta nagy nyilvánosság előtt, ezáltal alkalmas lehet, törvényes rend megsértésére és a közösség tagjai ellen irányuló cselekmények megvalósítására való felhívásra-buzdításra. Bejelentésében olvasónk kifogásolta az MSZP EP-képviselője, Szanyi Tibor előadásának tartalmát is. Mint arról a PestiSrácok.hu beszámolt, Szanyi az auschwitzi koncentrációs táborban egykor uralkodó körülményekhez hasonlította a jelenlegi magyarországi közállapotot, az illegális migrációt feltartóztatni hivatott déli határzár megvalósítását.

Illés Attila szerintSzanyi Tibor ezzel relativizálta a második világháborúban elkövetett népirtásokat és a holokausztot, miközben azt a hamis látszatot keltette, hogy ezek a gaztettek a szokásos és elfogadott európai jogrendbe illeszkedő és illeszthető cselekmények voltak.

Olvasónk azt kérte a rendőrségtől, hogy vizsgálja ki a történteket, és ha jogsértés történt, nevezze meg annak felelőseit. Illés Attila bejelentésében arra kéri a hatóságot, hogy a rendezvényről készült esetleges kép és hangfelvételek beszerzése és tanúk felkutatásával derítse fel hogy megtörtént-e a jogsértés, vagy történt-e további törvénysértés. “Kérem a felelősök felkutatását és elszámoltatását” – írta olvasónk.

A PestiSrácok.hu a bejelentés ügyében megkereste a hatóságot, amint a rendőrség válaszol kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Mint ahogy arról beszámolt a Pestisracok.hu , Sas-kabaréhoz mérhető színvonalon tartotta meg hagyományos rendezvényét, a Baloldali Szigetet az Európai Baloldal elnevezésű szélsőbaloldali csoportosulás a hétvégén. Látható, akkora az elnyomás a mai Magyarországon, hogy egy maroknyi fogahullott munkásőr és házmester részvétele mellett azon ideológia képviselői szervezhetnek tábort, akik hatalomgyakorlásuk idején egészen más típusú táborokat tartottak fenn politikai ellenfeleiknek – összegezhető a Hír TV és Mandiner helyszíni tudósításából. Nem is meglepő, hogy az itt előadást tartó Moldova György, a kommunista rendszer zsúrpubija, a Tanácsköztársaságot és a kommunista elnyomást a legnagyszerűbb dolgoknak nevezhette. Ugyanitt a szocialisták EP-képviselője, Szanyi Tibor Auschwitz ligth-ként beszélhetett a határkerítésről, míg a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség képviselője, Mihalik Angelika ha nem is micisapkaként, de legalábbis pogány bálványként emlegette a Szent Koronát.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató